Van, amit ma is érdemes házi praktikaként kipróbálni, és van olyan gyakorlat, amely fölött már eljárt az idő.

A 20. század legszebb színésznői trükköket is bevetettek szépségük érdekében

Bár a szépségápolás mára rengeteget változott a középkor óta, a nőket mindig is érdekelte, mi a színpadon hódító, a mozivásznon premier plánban látható leghíresebb színésznők szépségének titka.

A Bright Side segítségével most bemutatjuk, hogy Marilyn Monroe vagy Sophia Loren milyen ma is bátran kipróbálható trükköket alkalmaztak, mégpedig hatékonyan és sikeresen.

Ingrid Bergman borotválta a homlokát

Hollywoodi Szinesznok Szepsegapolas Trukk 1

Bergman igazi természetes szépségnek számított, aki bátran  szembe is szállt a filmipari gurukkal, hogy a saját elképzelései szerint és ne a marketingszempontoknak megfelelve hordhassa a frizuráját, megtarthassa a szemöldökének ívét és a saját nevét. Harmonikus szépségének egyik trükkje az volt, hogy az eredendően alacsony homloka miatt egy centiméternyi sávot leborotvált a hajából.

Sophia Loren kívül-belül olívaolajat használt

Hollywoodi Szinesznok Szepsegapolas Trukk 2.Jpg

Sophia Loren legalább két evőkanálnyi olívaolajat fogyasztott el naponta. De nem csak belsőleg használta: a fürdővizébe is tett néhány cseppnyit és rendszeresen masszírozta vele bőrét, hogy még puhábbá és csillogóbbá váljon.

Marilyn Monroe öt különböző árnyalatú rúzst használt

Hollywoodi Szinesznok Szepsegapolas Trukk 3.Jpg

Monroe csillogó bőrének titka, hogy sminkelés előtt bőven bekrémezte arcát Niveával vagy vazelinnel. Ajkait öt különböző árnyalatú rúzzsal emelte ki, ami miatt sokkal teltebbnek hatottak.

Joan Crawford arcformájáért rágózott

Hollywoodi Szinesznok Szepsegapolas Trukk 4

Joan Crawford hitt abban, hogy a rágózástól megerősödik az állkapcsa, és könnyebben eltávoznak a bőr alatt lerakódott méreganyagok. Arcápolási szokásához tartozott, hogy mosdás után huszonötször paskolta meg jéghideg vízzel az arcát.

Audrey Hepburn csipesszel igazította ki a szempilláját

Hollywoodi Szinesznok Szepsegapolas Trukk 5

Audrey Hepburn görög joghurtot kent az arcára, fél óráig hatni hagyta, majd lemosta. Sok burgonyát fogyasztott C-vitamin- és antioxidánstartalma miatt. Cicás tekintetét annak köszönheti, hogy sminkese javaslatára szempilláit egy csipesszel állította be, és csak utána festette be a spirállal.

Katherine Hepburn cukorral hámlaszotta az arcbőrét

Hollywoodi Szinesznok Szepsegapolas Trukk 6

Katherine Hepburn is a natúr és minimalista sminkelés híve volt. Arcbőrét rendszeresen hámlasztotta cukor és egy kevés meleg víz keverékével. Ezután citromlét masszírozott a bőrére, majd jéghideg vízzel öblítette le.

Marlene Dietrich leborotválta a szemöldökét

Hollywoodi Szinesznok Szepsegapolas Trukk 7

Arcformájának és szemöldöke tökéletes ívének kiemelése végett Dietrich nem riadt meg a borotva használatától. Nem csak a szemöldökét borotválta, hanem az egész arcát.

Vivien Leigh szájának természetes vonalán túl húzta meg a kontúrt

Hollywoodi Szinesznok Szepsegapolas Trukk 8

Az Elfújta a szél sztárja vékony ajkait kompenzálta a fenti trükkel. Szerette illóolajokkal és házi kencékkel kényeztetni a bőrét.

Grace Kelly a járomcsontját sminkkel hangsúlyozta ki

Hollywoodi Szinesznok Szepsegapolas Trukk 9

Az arcforma optikai manipulációja manapság terjedt el igazán, pedig nem újkeletű trükk. Grace Kelly a járomcsontját hangsúlyozta ki úgy, hogy először egy világosabb színt vitt fel, majd egy picit sötétebb árnyalattal fedte le.

Greta Garbo kedvelte a petróleumzselét

Hollywoodi Szinesznok Szepsegapolas Trukk 10

Hogy minél áthatóbb legyen a tekintete, Garbo sötét szemfestékkel színezte a szemhéját, majd vékonyan petróleumzselét kent rá. Így kontúrozott is: szénpor és petróleumzselé keverékével húzta ki a szemét.

A mindennapi szépségápolás kapcsán ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy a kozmetikai cikkekben található vegyi anyagok hogyan tudják károsítani az egészségünket.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet