Nézem Képzőművészet Bagdad központjában rabolták el Hella Mewist német kurátort 

Bagdad központjában rabolták el Hella Mewist német kurátort 

Promóció

Hella Mewist, aki a fiatal iraki művészek népszerűsítésére törekszik, tegnap ismeretlen férfiak rabolták el Bagdad városközpontjában.

Ismeretlen elrablók

Promóció
- Advertisement -

A helyi aktivistákat idéző ​​sajtóinformációk szerint tegnap este ismeretlen fegyveres férfiak rabolták Hella Mewis-t német kurátort és művészeti menedzsert. A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) beszámolója szerint Mewis a város központjában lévő irodájából indult el kerékpárral, amikor két jármű közeledett felé és az abból kiszálló férfiak betuszkolták a kocsiba. 

Irakban rabolták el Hella Mewis-t / Fotó: Theresa Breuer

Mewis 2012 óta él Bagdadban. Többek között részt vett a Tarkib független művészcsoport megalakításában, dolgozott a Goethe Intézetnél és kapcsolatban állt a Bait Tarkib kulturális komplexummal is, amely célja a feltörekvő iraki alkotók támogatása. A weboldalon kitűzött célok között szerepel: „Biztonságos menedéket biztosítanak a bagdadi fiatalok és nők számára, hogy kiállítások, nyilvános előadások, tréningek és workshopok révén kifejezhessék elképzeléseiket”. 

Ismeretlen indíték

Heiko Maas német külügyminiszter Athénban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy minisztériumának válságkezelő egységét aktiválja Hella Mewis megtalálása érdekében. Az emberrablás indítéka egyelőre ismeretlen. 

Hiába próbálod, nem fogod megérteni – egy elrablás története

Aki gyerekeket molesztál, általában a börtönökben is külön cellát kap. Ugyanis a legelvetemültebb gyilkosok szemében is a legutolsó, aki megérdemli az életet, ezért többnyire megpróbálják tőle elvenni. Sajnos azonban vannak, akik mindezt megússzák. Legtöbbször nem is értjük, hogyan. Az Abducted in Plain Sight története már előkerült 2017-ben, de idén újra elővette a Netflix.

Az utóbbi időben több elrablással kapcsolatos hír rázta meg a világot. Drezdában az évszázad műkincs rablása történt, míg egy fekete piacon 19 ezer ellopott műtárgyra találtak. Tavaly egy fiatal fiú “eltűnése” rázta meg a világot, aki 36 ezer forintért azt hazudta az anyjának, hogy elrabolták. Ebben a hónapban pedig eltűnt Dan O’Toole sportriporter egyhónapos kislánya is. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3