Tony Iommi, a Black Sabbath zenekar gitárosa aukcióra bocsátja személyes hangszer-gyűjteményének egy darabját, hogy pénzt gyűjtsön az egészségügyi dolgozóknak. 

Gitár az egészségügyért

A koronavírus legbátrabb harcosai kétségkívül az egészségügyi dolgozók, akik hosszított műszakokban ápolják a koronavírusos betegeket, ezzel fokozottan kitéve magukat a fertőzés veszélyének. Nem is beszélve a hiányos védelmi felszerelésről. 

Tonyiommi Gitar Aukcio
Tony Iommi Aukcióra Bocsátja A Gitárját, Hogy Az Abból Befolyó Összeggel Segítse Az Egészségügyet / Fotó: Getty Images

Tony Iommi, a Black Sabbath zenekar gitárosa azonban úgy döntött, egyéni gyűjteményének egyik értékes darabját aukcióra bocsátja, írja a BBC. A rock legenda gitárjából befolyó összeget pedig a University Hospitals Birmingham intézményének egészségügyi dolgozói számára ajánlja fel. 

Összefogás egymásért

A 72 éves zenész szerint a koronavírus mindenki számára rendkívül bonyolult helyzeteket eredményez. Ennek ellenére az ápolók és orvosok példátlan munkáról tesznek tanúbizonyságot. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez borzasztó, de valamilyen módon ez az egész jobban összehozza az embereket és így talán képesek vagyunk realizálni, milyen értékes dolog az, hogy van lehetőségük egészségügyi ellátásra[/perfectpullquote]

– mondja Iommi. A zenésznek amúgy az aukcióval kapcsolatos ötlete a stúdiójának takarítása közben támadt. A “balos” gitár (mivel Iommi balkezes) 4000 fontos ajánlatokat kapott, de a zenész reméli, a továbbiakban még többet tud majd rajta keresni, ezzel jelentősebb összeget adományozva az egészségügy számára. A rock legenda amúgy a Heartlands Hospital-ban dolgozó rák specialisták támogatója is. 

1968-2017: Black Sabbath — #TheEnd / ContextUs

Ozzyék nem beszélték túl a dolgot: a zenekar logója mellé illesztették be azt, hogy 1968-2017, alá pedig egy #The End feliratot biggyesztettek. No Description Korábban Tommy Iommi gitáros arról beszélt, hogy ő igazából a turnézást szeretné feladni, de azt nem zárna ki semmit, azt sem, hogy valaha is új zenéket írjanak mint Black Sabbath.

Nem Iommi az egyetlen azonban, aki a kialakult krízishelyzetben jelentős összeggel segítené a koronavírus következtében kárt ért embereket. Elton John online koncertjével 8 millió dolláros adományt gyűjtött össze, a kezdeményezéshez Billie Eilish és Mariah Carey is csatlakozott. Pink átesve a betegségen szintén 1 millió dollárt ajánlott fel Temple University Hospital Fund számára. A Facebook 100 millió dollárt adományoz a közösségi oldalon hirdető kisvállalkozásoknak. Továbbá több, mint 700 ezer maszkkal segíti az egészségügyben dolgozókat, csak úgy, ahogy a Chanel, a Burberry és több brit dizájner, valamint olasz divatház is.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet