Az izgalmasnak ígérkező kiállítás, az Alice: Curiouser and Curiouser megnyitója előtt 5 hónappal, október 22-én különleges kedvcsinálóval várják a londoni szervezők a közönséget: virtuális valósággal idézik meg a regény – és a tárlat – hangulatát.

A kíváncsi látogatók virtuális csábítása

A koronavírus-járvány korában még a legnevesebb kulturális intézmények is, mint a Louvre vagy a Tate is a látogatóforgalom jelentős visszaesését tapasztalja.

Alice Csodaországban Kiallitas Victoria Es Albert Muzeum Scaled
Virtuális Valóság A Victoria És Albert Múzeumban / Fotó: Victoria És Albert Múzeum

A múzeumok ezért számos újítást és különlegességet bevetnek, hogy a bizonytalan járványügyi helyzetben is visszacsábítsák a látogatóikat a tavaszi bezárás után. A Királyi Művészeti Akadémia egy Francis Bacon-ritkasággal készül. Egy regionális jelentőségű holland múzeum pedig igyekszik minél több korai Van Gogh-képet felvásárolni.

Lucky things. If you can’t wait for our Alice: Curiouser & Curiouser exhibition to open then we have a treat for you. On 22 October, join our free VR event in partnership with @htcvivearts for a unique and interactive exhibition teaser led by the Curator. To find out how to take part, visit the link in our bio. #BeMoreAlice #HTCVIVEArts

No Description

A londoni Victoria és Albert Múzeum különleges meglepetéssel kedveskedik Lewis Carroll szürreális meséjének, az Alice Csodaországban rajongóinak.

Kék hajú, kokainozó Alice egy valóságos Csodaországban

Alice kékre festett hajjal lófrál szó szerinti Csodaországában, ahova a rejtélyes nyúlüreg helyett a kokain vagy az agglomerációkból ingázó, idősebb, házasságban élő férjekkel folytatott szex játszmák mámorán keresztül jutott el. Talán nem így képzeljük el a jól ismert mese újragondolását és annak hősnőjét.

A múzeum kurátorai október 22-én betekintést nyújtanak a jövő tavasszal kezdődő Alice: Curiouser and Curiouser című kiállításra egy nyilvános eseményen, írja a The Art Newspaper. A virtuális valóság technológiával készült kedvcsináló a tárlat kurátora, Kate Bailey vezetésével életszerű módon villantja fel, milyen hangulatra számíthat majd a látogató a kiállításon.

https://www.instagram.com/p/CE8zuZ8HTES/

„A klasszikus regény álomszerű jellegét ragadtuk meg: a kiállítótér berendezése folyamatosan átalakul és alkalmazkodik az esemény során. Számos vizuális effektet is bevetünk: lesz könnytó, amibe Alice a második fejezetben pottyan bele. Megelevenedik az ajtókkal teli hosszú folyosó is” – áll a múzeum közleményében.

Technológia és kiállítótér összekapcsolódik

A résztvevők előzetes regisztráció után avatarjukkal vehetnek részt az eseményen. A közönség egy VR-platformon keresztül, Windows-os számítógéppel, Androidos készülékkel vagy pedig az Victoria és Albert YouTube-csatornáján közzétett élő adásában nézheti meg a különleges ajánlót. Addig is: vigyázzunk a Fehér Nyulakkal és óvakodjunk a Szívkirálynőtől!

Curious Alice Virtual Reality Experience – Trailer

Experience a mind-bending virtual trip into Wonderland… Coming in October 2020, Curious Alice invites audiences to tumble down the rabbit hole and embark o…

A Victoria és Albert Múzeum Alice: Curiouser and Curiouser című kiállítása 2021. március 27-december 31. között tekinthető majd meg.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk