Vlagyimir Putyin orosz elnök új ellenzékkel szembesülhet a közelgő választásokon, ahol az egyik szakértő úgy véli, megbuktathatják, ha nem sikerül „újra legitimálni” magát.

Állítólag az orosz elnök megkísérli a hatalom megszilárdítását a 2024-es oroszországi választások előtt, de egy szakértő szerint több ellenzéki vezető indulhat az elnökválasztáson, írja a DailyStar.

A pletykák arról szólnak, hogy “sok ember fortyog a színfalak mögött”, amiért Vlagyimir Putyin megváltoztatta az orosz alkotmányt, így újabb két hatéves ciklusért indulhat. Ez 2036-ig hatalmas szerepet adna az orosz diktátornak, amennyiben választási sikere folytatódik, bár egy szakértő úgy véli, hogy ez nem biztos, hogy így lesz.

Dr. Fiona Hill, az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának egykori Európáért és Oroszországért felelős vezető igazgatója úgy véli, hogy sok más orosz tisztviselő elérkezettnek láthatja az indulást az elnökválasztáson.

Hill szerint Putyinnak újra legitimizálnia kell magát, különben többekben megfogalmazódik az ellenzéki indulás gondolata, és ha elveszítené a választást, akár erőszakkal is eltávolíthatják Oroszország éléről.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.