Kim Kardashian először beszélt Kanye West bipoláris zavaráról: „A zsenialitásához tartozik”

Kim Kardashian együttérzést kért férje, Kanye West rapper személyiségzavarából adódó viselkedése miatt.

Sorozatos kiborulás nyilvánosan

Kanye West nemrég jelentette be, hogy indul az idei amerikai elnökválasztáson. Már múlt hétvégén meg is tartotta első választási kampánygyűlését Charlestonban, Dél-Karolina államban, ami hatalmas médiavisszhangot váltott ki. A színpadon szónokolva West érzelmileg kimerültnek tűnt, és több személyes történet mellett még azt is megosztotta a közönséggel, hogy első gyermeke kapcsán felmerült az abortusz lehetősége is. A Harper’s Bazaar idézőjelben használta a kampányrendezvény szót a történtekre, de még a hvg.hu sem tudta eldönteni, hogy az „unortodox, bizarr” eseményt West komolyan gondolta-e, médiahekkről netán a következő zenei projektjének promóciójáról van csupán szó. Nem túlzás kijelenteni: egy világ döbbent meg az általa elmondottak tükrében a sztár mentális állapotán.

kim kardashian kanya west bipolaris zavar
Kim Kardashian West és Kanye West / Fotó: Jamie McCarthy / Getty Images

Ezután jött még egy sor szintén aggodalomra okot adó Twitter-bejegyzés, amelyekben West bírálta feleségét, Kim Kardashian Westet és családtagjait. Azt is elárulta, hogy évekkel ezelőtt el akart válni. West azóta törölte a bejegyzéseket

Kanye West divatcége, a Yeezy összefog a Gap márkával

Az amerikai divatbirodalmat építő, az alkoholizmusát is legyőző Kanye West partnerségre lépett a koronavírus-járvány idején 1 milliárd dolláros veszteséget elszenvedő Gap márkával, írja a . A rapper a Yeezy közösségi oldalán megosztotta a két cég új, közös logóját, amelyen a Gap ismert kék négyzetében a YZY felirat foglal helyet.

A történteket Kardashian West Instagram-sztoriban kommentálta, kiemelve, hogy a család aggódik West viselkedése miatt, de mellette állnak, hogy átsegítsék a nehéz helyzeten. Most először beszélt férje bipoláris zavaráról.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ahogy azt már sokan tudják, Kanye bipoláris zavarban szenved. Minden érintett vagy akinek hozzátartozója bipoláris zavarban szenved tudja, hogy mennyire összetett és keserves állapot ez. Még sosem beszéltem a nyilvánosság előtt arról, hogyan érintett ez minket, mert óvni akartam a gyerekeinket és Kanye személyiségi jogait. De most úgy érzem, hogy muszáj reagálnom a mentális zavarok körüli megbélyegzések és félreértések miatt. Aki tisztában van a mentális betegségekkel vagy a kényszeres viselkedésekkel, tudja, hogy a család tehetetlen, amíg az érintett kiskorú. Az emberek, akik nem mentek ezen keresztül, elítélik, és nem értik, hogy az érintettnek magának kell segítséget kérnie, akárhogy is szeretné rávenni a család és a barátok[/perfectpullquote]

– írta a reality-sztár.

Megértést kért a médiától és a közönségtől

Kardashian West hozzátette, hogy tudja, hogy sokan azért bírálják férjét, mert közszereplő, ezért tettei szélsőséges véleményeket és érzelmeket válthatnak ki.

Kanye West támogatja az ingyenes étkeztetést a koronavírus idején

A hírességek világszerte próbálnak segíteni, vannak, akik pénzt küldenek a rajongóiknak, megosztják saját mentális egészségről szóló történeteiket, vagy bátorítják az embereket az elszigeteltség során. Kanye West is csatlakozott azon sztárokhoz, akik segítséget nyújtanak a koronavírus-járvány során, írja a . A rapper több szervezetet is támogat: a Chicago-i We Women Empowered-öt és Josephine’s Southern Cooking-ot, továbbá a Los Angeles-i Dream Centert.

„Ő egy csodálatos, de összetett személyiség, aki művészként és feketeként rá nehezedő nyomás mellett élte meg édesanyja elvesztését, és most mindehhez hozzá jön a bipoláris zavara miatti kirekesztettség is. A hozzá közelállók megértik, hogy a szavai nincsenek mindig összhangban a szándékaival” – folytatta a bejegyzésben.

Kardashian West szerint férje bipoláris zavara nem vesz el semmit kreativitásából, sőt, hozzátartozik a zsenijéhez. Azzal zárta üzenetét, hálásan megköszönve az érdeklődők aggodalmát és a megértését, hogy megkérte a médiát és a közönséget, legyenek együttérzők és gyakoroljanak empátiát velük szemben.

No Title

Kim Kardashian speaks out on the cultural stigma of bipolar disorder following alarming series of tweets from Kanye West:”Living with bipolar disorder does not diminish or invalidate his dreams and his creative ideas” pic.twitter.com/jLB88KNn3V

Kanye West két éve elmondta véleményét a mentális betegségekről, illetve azt is elárulta, hogy alkoholproblémáin a vallás segített. Alig pár hónappal ezelőtt pedig Selena Gomez beszélt arról, milyen együttélni a bipoláris személyiségzavarral.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból