Az érintett főosztályvezetőt letartóztatták.

Korrupció gyanúja miatt egy olyan miniszterelnökségi vezető került rács mögé, aki éppen a korrupció miatt visszatartott uniós forrásokkal kapcsolatos munkát végzett.

A pénzügyminisztériumi tisztségviselőkön kívül a Miniszterelnökség egy vezető beosztású munkatársa is gyanúsítottja lett a két minisztérium hivatalait érintő vesztegetési ügynek – írja a 24.hu.

Az érintett főosztályvezetőt letartóztatták, és akár 15 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

A Magyar Közlönyben korábban megjelent hivatalos információk szerint a tisztviselőt 2016 elején helyezték a Miniszterelnökség Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárságának állományába.

Kapcsolódó cikk

Itt aztán az RRF Terv Végrehajtásáért és Fejlesztéspolitikai Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságra került, Leveleki Zsolt helyettes államtitkár beosztottjaként.

Az RRF nem más, mint az Európai Unió helyreállítási alapja (Helyreállítási és Rezílienciaépítési Eszköz), amelynek forrásait leginkább a magyarországi korrupció miatt nem folyósítja hazánknak Brüsszel.
Vagyis a 24.hu szerint most egy olyan kormánytisztviselőt gyanúsítanak korrupcióval, aki éppen a korrupció miatt visszatartott uniós forrásokkal kapcsolatban dolgozott.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi Kormányinfón elismerte, hogy a tárca egyik munkatársa is érintett a büntetőügyben, ő azonban nem főosztályvezetőről, hanem osztályvezetőről beszélt, illetve kisebb csalásokról.

A portál által megismert ügyészségi indítványban azonban az áll, hogy több százmillió forintos, bizonyos esetekben az egymilliárd forintot is megközelítő vissza nem térítendő támogatásokra benyújtott pályázatokat „olajoztak meg” a gyanúsítottak.
Az ügyészség szerint általában a pályázati összeg egy százaléka volt a tarifa, de volt, hogy jóval több.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.