Arra figyelmeztetik az oroszokat, hogy éjszaka zárják be gyerekeiket, miközben Vlagyimir Putyin gyilkosokból, nemi erőszaktevőkből és pedofilekből álló magánhadserege hazatér az ukrajnai háborúból.

A szülők titokzatos telefonhívásokat kapnak olyan emberektől, akik rendőrtisztnek vallják magukat, és azt mondják nekik, hogy vigyázzanak, mivel a veszélyes elítéltek, akiket a Wagner-csoport félkatonai szervezetének részeként szabadon engedtek, hogy csatlakozzanak a háborús erőfeszítésekhez, visszatérnek az utcára, és normális civiléletet kezdenek, írja a DailyStar.

A bûnözõket, köztük néhányat, akiket pedofíliával kapcsolatos vádak miatt fogtak el, Putyin inváziója idején a fronton elfoglalt helyükért cserébe kiengedték a börtönbõl. Aztán a megkötött alku részeként, ha túlélik a hat hónapi harcot, kegyelmet kapnak, és felszabadulnak büntetésük alól.
Jevgenyij Prigozsin, aki a zsoldoscsoport vezetője, megerősítette, hogy a foglyok első részét már szabadon engedték. Prigozsin azzal érvelt, hogy a Wagner-csoportot arra találták ki, hogy az elítéltek megválthassák magukat. Még egy új törvény bevezetését is kérte, amely öt év börtönbüntetést jelentene mindenkinek, aki “negatív információkat” tesz közzé az orosz háborús önkéntesekről.
Most pedig több orosz szülő is arról számolt be, hogy egy telefonhívást kaptak egy titokzatos alaktól, aki “Szolovjov őrnagyként” mutatkozott be, és figyelmeztette őket arra, hogy az elítéltek visszatértek Moszkvába.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.