Vlagyimir Putyin orosz csapatai "kimerültségtől" és "fegyverhiánytól" szenvednek Ukrajna folyamatos inváziója során az Egyesített Erők Parancsnokságának egykori vezetője szerint.

Sir Richard Barrons a Joint Forces Command (Szövetséges Összhaderőnemi Hadműveleti Parancsnokság) egykori vezetője úgy véli, hogy az orosz-ukrán háborúban részt vevő mindkét fél egyenlő mértékben küzd a hideg időjárás közeledtével, írja a DailyStar.

Mindkét fél szembesülni fog a valósággal, és egy hosszú, kemény tél előtt áll

– jelentette ki. “Összességében úgy gondolom, hogy mindkét fél kimerültségtől, valamint fegyver- és lőszerhiánytól szenved.”

Barrons a továbbiakban a Putyin hadseregét jelenleg érintő három kérdésről tárgyalt. “A harc a csatatéren a területekért, az orosz erőfeszítések, hogy legyőzzék az ukrán nép akaratát a háború folytatására, és az az orosz próbálkozás, hogy megpróbálja gyengíteni Ukrajna nemzetközi támogatását” – magyarázta.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.