A Bristolban élő lány policisztás petefészek szindrómában (PCOS) szenved, ennek egyik tüneteként pedig kamaszkora óta sűrű arcszőrzete nő.

Több eltávolítási módszeren is gondolkozott

Rosina Al-Shaater 14 éves korától kezdve rendszeresen szőrtelenítette az arcát, később pedig felmerült benne az is, hogy lézeres beavatkozással vagy hormonkezeléssel próbál megszabadulni az arcszőrzettől. 6 évvel ezelőtt azonban kísérletképpen megnövesztette a bajuszát és a szakállát, kíváncsi volt rá ugyanis, hogyan reagálnak az emberek egy szakállas nő látványára – írta a Nők Lapja Café.

Egy kicsit ijesztő volt, mert az arcszőrzetem olyasvalami volt, ami miatt mindig is szorongtam és szégyelltem magam. Látni akartam, meddig leszek képes elmenni így, fokozatosan pedig egyre izgatottabb és erősebb lettem, mint hogy elkeserített volna az élmény. Az utat járva sok olyan dolgot felismertem, melyek felnyitották a szemem

– idézte fel. Bár sok negatív kommentet és beszólást kapott, ennek ellenére továbbra sem válik meg az arcszőrzetétől.

Ez már a nőiességének jele

„Nem akarom eltávolítani az arcszőrzetem csak azért, mert mások ezt várják el tőlem, el akarok jutni egy olyan pontra, ahol teljes mértékben elfogadom és szeretem magam” – magyarázta egy interjújában. Hozzátette, ma már úgy érzi, hogy valójában ez emeli ki a nőiességét.
Borbélyhoz is jár rendszeresen, ahol formára igazítják a bajuszát és a szakállát. 2020-ban saját Instagram-oldalt is indított, melyre rendszeresen tölt fel magáról képeket, illetve profi fotósorozatokat is
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rosina (@littlemissblackbeard) által megosztott bejegyzés

A 29 éves nő kapott már olyan megjegyzéseket is, hogy a szakálla miatt nem fog magának párt találni, azonban ez tévedés, hiszen már párkapcsolatban él. A barátja az arcszőrzetével együtt fogadta el.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet