Az amerikai tisztviselők az orosz hadsereg új hullámát és durva városi harcokat jósolnak az orosz-ukrán háborúban.

CNN szerint az amerikai tisztviselők hétfőn egy titkos tájékoztatót tartottak, ahol az orosz-ukrán helyzetről beszéltek. 

A tájékoztatón az orosz csapatok második, “elsöprő” hullámára figyelmeztették a törvényhozókat, ami megszilárdíthatja Oroszország pozícióját. 

Az egyik résztvevő törvényhozó “elkeserítőnek” nevezte azt a lehetőséget, hogy az oroszok pusztán a számok törvénye alapján le tudják majd győzni az ukrán ellenállást. 

Kapcsolódó cikk

A tisztviselők úgy gondolják, valószínűsíthető, hogy Oroszország megostromolja Ukrajna fővárosát, Kijevet, és “csúnya utcai harcok” várhatók. 

A találkozón Vlagyimir Putyin orosz elnök mentális állapotáról is szó esett. A CNN forrása nem árulta el, mi hangzott el a témában, de a tisztviselő személyesen aggódik az orosz elnök mentális állapota miatt.

A Biden-adminisztráció vidámabb volt a nyugati államok egységessége miatt az Oroszország ellen bevezetett szankciókkal kapcsolatban. Üdvözölték azt is, hogy a pár nappal ezelőtti álláspontjával ellentétben Németország úgy döntött, fegyverekkel  fogja támogatni Ukrajnát. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.