A kormány nem reagált érdemben a történtekre.

Fehérvári Renátó szívét 2019-ben operálták Zalaegerszegen, műszívbillentyűt kapott egy rendellenesség miatt. 

Azt férfi az RTL Híradónak nyilatkozva azt mondta, még abban az évben részt vett egy néhány hetes rehabilitáción a balatonfüredi Állami szívkórházban, ez gyógytornából, életmódtanácsokból, vizsgálatokból állt.

Majd jött a koronavírus-járvány és a kezelések leálltak. Az újraindulást követően ismét kért időpontot.

Kapott is, négy év múlvára.
Szakorvosi ajánlása szerint viszont évente kellene neki a terápia, ehhez képest a papírján az áll, a járványhelyzet miatt ez a négy év múlva esedékes időpont is tolódhat.
“Kihűltem, megmondom őszintén kihűltem és lemerevedtem, hogy ilyen létezik” – fakadt ki a férfi, aki aggódik az egészsége miatt, ráadásul fizikai munkát sem tud végezni.
Fehérvári Renátó először a közösségi oldalán osztotta meg a történetét.
“Ezzel nem tudunk mit tenni, most forduljak a minisztériumhoz? Nem tudom. Megmondom őszintén, sakkmatt helyzetben vagyok, mert nem tudom, hogy mit csináljak” – mesélte kétségbeesetten a férfi.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint a probléma általános.
“Az elmúlt kettő esztendőben a rehabilitáció világát nagyon megtépázta ez a sorozatos átszervezés. hiszen a covid ellátás érdekében kellett az osztályokat átalakítani átköltöztetni illetve az ott dolgozó munkavállalókat átcsoportosítani, sokkal nehezebben áll vissza a rendszer, mint ahogy azt gondoltuk” – mondta Balogh Zoltán.

A Híradó munkatársai kértek interjút az Emberi Erőforrások Minisztériumától, de nem kaptak. Szombaton egy márciusi közleményüket küldték el, melyben többek között az áll, hogy a kormány 70 ezerről 28 ezerre csökkentette a műtéti várólistákon szereplők számát.

A balatonfüredi Állami Szívkórház nem reagált a Híradó megkeresésére.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet