Csak egy kis sajtot, szalonnát és kolbászt akart venni, a vásárlás valóságos pénzügyi katasztrófa lett.
„Csak most jövök rá, hogy mi történt velem. Úgy érzem magam, mint egy bolond. De az igazság az, hogy becsaptak” – magyarázta a Milánóban élő Graziella Deni a Corriere című lapnak és azt is hozzátette: még mindig sokkos állapotban van „Azt mondták, hogy a szamártejből készült sajt drága, de én nem gondoltam ennyire. Amikor fizetni kellett, kicsit meglepődtem” – folytatta a lapnak a 86 éves olasz nő, aki azt is elmondta, hogyan környékezték őt meg az árusok.
Épp a tengerpartról tartottak a szállásukra a 63 éves fiával, amikor leszólították őket az úton. Megkérték őket, kóstolják meg a sajtot, ami a saját kézműves termékük. „Nem volt feltüntetve az ár, és a csomagoláson, amit kaptunk, nem volt címke az összetevőkkel, a gyártási tétellel és az eredettel” – emlékezett vissza a nő. Ráadásul nem is volt nála csak aprópénz, így az árusok azt mondták, hazakísérik szívesen a maradék összegért. Útközben még szalonnát és szaámit is rásóztak. Miközben az egyikük beszélgetésbe elegyedett vele, a másik a mobiltelefonján számolta ki a végösszeget.
A végösszeg 1155 euró volt, azaz 455 ezer forint. Az idős nő anélkül, hogy sokat gondolkodott volna, beleegyezett, és megkérte a fiát, hogy adja oda nekik a bankkártyát. Csak ezt követően döbbent rá, mi is történt valójában.
De ekkor már túl késő volt. Értesítete a másik fiát és annak a feleségét, nekik sikerült is felvenniük a kapcsolatot a csalókkal. A válasz éppoly durva volt, mint amilyen semmitmondó. „Ez egy hiánypótló termék, és a piac szabad” – közölték a reklalmálókkal, akik nem hajlandók beletörődni ebbe az aljas módszerbe.
Most az adónyomozóknak kell majd kiderítenie az igazságot, hiszen számlát sem kaptak cserébe.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.