A Brooklyn 99 – Nemszázas körzet sorozat nyolc évad után megszűnik.

Folyamatosan csökkent a Brooklyn 99 nézettsége

Eddig 7 évadot élt meg a Brooklyn 99 (a magyar cím szerint Brooklyn 99 – Nemszázas körzet), az első öt szezon még a Fox csatornán futott, utána pedig a többek között Andy Samberg és Terry Crews főszereplésével készülő komédia átvándorolt az NBC-re. A nézettség folyamatosan csökkent (bár a hatodik etapnál volt egy kis növekedés), az NBC pedig most úgy határozott, nincs értelme tovább húzni a dolgot, írja a Deadline.

Brooklyn 99 Sorozat Megszunik
Brooklyn 99 –Nemszázas Körzet Sorozat / Fotó: Nbcuniversal Television

A 2021-ben érkező nyolcadik évaddal tehát lezárul a Brooklyn 99 története. Már azt is tudjuk, hogy az utolsó szezon összesen 10 epizódból fog állni – ez lesz a legkevesebb részt felvonultató évad, hiszen a foxos időkben még 22-23 rész volt egy szezonban, az NBC alatt viszont már 18, valamint 13 epizódot kapott csak a hatodik és hetedik évad. Tavaly nyáron egyébként George Floyd halálát követően négy teljes epizódot kellett törölniük a tervekből az alkotóknak.

Nem várható ún. megmentő

A premier pontos dátuma egyelőre nem ismert, de az óvatos becslések szerint valamikor idén ősszel számíthatunk majd a startra. Elég valószínű, hogy most nem érkezik a semmiből egy megmentő, elvégre anno a sorozat első kukázása, a Fox által elrendelt kasza után villámgyorsan lecsapott rá az NBC.

Kapcsolódó cikk

Nagyon úgy tűnik, hogy a csatorna illetékesei és az alkotók együttesen hozták meg ezt a nehéz döntést, nincs tehát közöttük ellentét. A sorozatot megálmodó Dan Goor szerint ez lesz a legjobb módja annak, hogy tisztelettel adózzanak a szereplők, a történek és a nézők előtt is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet