Hogyan képesek túlélni a csótányok a nukleáris támadásokat, ha a rovarirtó végez velük?

Röviden úgy lehetne megmagyarázni a címben feltett kérdést, hogy a rovarirtó egy kifejezetten arra kifejlesztett eszköz, ami hatással van a neurológiai rendszerükre, amennyiben közvetlenül megcélozzák vele. Ezzel szemben a nukleáris bombák nem közvetlenül a csótányokat célozza, így fennáll a lehetősége, hogy elég ideig ne legyen kihatással a föld alatt megbúvó példányokat ahhoz, hogy túléljenek.

Nagy a túlzás a csótányok túlélőképessége körül

Ha valaki a hosszú magyarázatra vágyna, először is le kell szögeznünk, az a széles körben elterjedt elmélet, miszerint a csótányok még a nukleáris támadás után is könnyen életben maradna, túlzás – szögezi le a MentalFloss.

Természetesen egy csótány sem tudná túlélni, ha eltalálná egy nukleáris bomba, se az azt követő lökés hullámot, de még a sugárszintet sem.
A tévhit igazságalapja az, hogy a rovarok kis mérete és szűrő kitinvázuk sokkal ellenállóbbá teszi őket a sugárzással szemben, mint a gerincesek. Emellett a csótányok ismertek arról, hogy képesek nagyon korlátozott táplálékkal is túlélni, és méretükhöz képest nagyon gyorsan tudnak szaporodni.

Megfelelő eszköz a megfelelő ellenség ellen

Emiatt vélik azt a tudósok, hogy a csótányok esélyei jobbak a túlélésre egy olyan városban, amit nukleáris támadás ért, mint a gerinceseké lenne. Az, hogy ez így van-e vagy sem, idővel eldőlhet. A túlélés esélyei korántsem a legkedvezőbbek, a csernobili lezárt zónában például egyre kevesebb méhkirálynő van a sugárzás miatt. 

A rovarölő szerek olyan kémiai anyagok, amiket pontosan arra a célra fejlesztettek ki, hogy minél gyorsabban okozzák a rovarok halálát az idegrendszerük megtámadásával, miközben hosszan fennmarad a hatásuk a felületen.
A rovarölőket csótányok irtására tervezték, míg a nukleáris fegyvereket városok elpusztítására. Lényegében a megfelelő eszköz a megfelelő ellenség ellen használ.
Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk