Nem mindenki néz ki úgy a való életben, mint a fényképeken, és ennek gyakran semmi köze a photoshophoz, hanem más olyan tényezők okozzák, amelyek befolyásolják ahogy magunkat látjuk és ahogy mások látnak minket.

Bright Side összeszedte, mi az oka annak, hogy másként látjuk magunkat, mint ahogy ők látnak minket. 

1. A tükrök nem adják vissza az igazi képet.

Enkep.tukorkep.5
Ha tükörbe nézel, kit látsz? Nem az a személy, akit mások látnak, mivel a tükörképünket az agyunk megfordítja. Emeld fel a bal kezedet, és a tükörben lévő személy felemeli a jobb kezét. Attól kezdve, ahogy szétválasztjuk a hajunkat, a mosolygásig az arcunk nem szimmetrikus. A tükörből ránk nézve látható kép nem az az arc, amelyet a világnak mutatunk – tükrözve látjuk magunkat.

2. A filterek és a kameraszögek másképp jeleníthetik meg megjelenésünket.

Enkep.tukorkep.3
Tapasztalt fotósok azt mondják, hogy a fényképezőgép gyakran eltorzítja a megjelenésünket, és akár jobbra, akár rosszabbra változtathatja azt (például szelfik készítése közben). Meglepő módon agyunk úgy működik, mint a Photoshop. Szemünk (agyunk segítségével) automatikusan alkalmazkodik a sötétséghez és a világossághoz.
Fényképezőgépeink beállíthatók úgy, hogy a csúcsfényekre vagy az árnyékokra fókuszáljanak, de sohasem mindkettőt egyszerre. Ez az oka annak, hogy a fényképezőgép soha nem lesz képes „látni” az igazi megjelenésedet, és úgy tükrözni, ahogyan azt mások szeme látja.
Szemünk „kivágja” a szükségtelen részleteket, miközben a való életben ránézünk az emberre, ezért a körülöttünk lévők részletesebben látnak minket, miközben a képünkön a képen látható részletek változtatnak.

3. Ez attól is függ, hogy mások hogyan látják magukat.

Enkep.tukorkep.2

Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a nem vonzó emberek túlbecsülték vonzerejüket az idegenekhez képest. Az érem másik oldala, hogy a vonzó emberek általában nincsenek tisztában testi varázsukkal, és alábecsülik azt.

Egy másik tény, hogy a vonzó emberek összehasonlítják magukat más vonzó emberekkel, és a nem vonzó emberek elveszik az önbecsülésüket a nem vonzó emberektől. Tehát az önmagunkról alkotott elképzelésünket befolyásolhatják a körülöttünk lévő emberek, mert a külsőnket hozzájuk hasonlítjuk.

4. Az életmódjában bekövetkezett változások hatással lehetnek arra, hogyan látjuk magunkat.

Enkep.tukorkep.4
A hangulati ingadozások, az alváshiány, a hormonális egyensúlyhiány, a helytelen táplálkozás és más mentális és fizikai zavarok vagy kondíciók befolyásolhatják az önértékelésedet. Vegyük például az alacsony energiát. Amikor fáradtnak érzed magad, valószínűleg nem mosolyogsz, és ez azt jelenti, hogy hiányzik belőled a szenvedély. Tehát, mivel az emberek olyanok, mint a tükrök, és tükrözik azt, amit kivetítesz, nem ismernek fel úgy, ahogyan magad látod.

5. Egy „igazi tükör” segítségével láthatod valódi önmagad.

Enkep.tukorkep
Ha kíváncsi vagy arra, hogyan nézel ki mások szemében, és olyannak szeretnéd látni magadat, mint mások, szükséged van egy második tükörre, amely visszatükrözi az első tükör hatását, és ismét visszaváltoztatja az irányt. Meglepő módon ezt a szolgáltatást néhány cég kínálja.
Az 1887- ben először szabadalmaztatott True Mirror 2, derékszögben elhelyezett tükör kombinációját használja. Zökkenőmentes, 3 dimenziós, nem fordított képet alkot. Azok az emberek, akik lehetőséget kaptak arra, hogy valódi tükörben nézzenek önmagukra, azt mondták: „Mintha először találkoznék önmagammal.” Ennyire volt radikális különbség a megjelenésükben.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.