Ahhoz, hogy valaki jó tanárrá váljon, nem csupán a szakmai képességek számítanak, hanem a a teljes képnek vitathatatlanul a részét képezik a személyes jellemvonások és az egyéni attitűdök.

Hiába van tehát számos nyitott pozíció a https://szekszardallas.hu/allasok/oktatas-forditas-tolmacsolas oldalán, ha ezeket nem tudjuk megmutatni az intézményvezetőknek, akkor nagy valószínűséggel nem lesz sikeres a pályázatunk.

Az önéletrajzon keresztül azonban ez elég nagy kihívást jelent, mivel ez a dokumentum ugyan megmutatja a szakmai hátterünket, az előéletünket és a tanulmányainkat is, de mindezt vázlatosan teszi. Ezért is lesz szükség egy jól megírt motivációs levélre, amelynek a segítségével olyan oldalunkat mutathatjuk meg az iskola vezetőjének, amit másképpen nem látna.

Milyen hosszú legyen?

Az a legideálisabb, ha a motivációs levél fél vagy maximum egy oldalon keresztül tart. Ez az a terjedelem ugyanis, amelyet a HR-esek és a munkáltatók még hajlandóak elolvasni. Amennyiben ezt túllépjük, akkor az irományunk nagy valószínűséggel szelektálásra kerül.

Ami pedig a felépítését illeti

Fontos, hogy könnyen olvasható és áttekinthető legyen. Ezért érdemes minimum 4-5 bekezdésre tagolni.

Az elsőben mutatkozzunk be, írjunk a jelentkezés módjáról, illetve arról, hogy hol akadtunk rá erre a lehetőségre. Aztán a következő bekezdésekben foglaljuk össze röviden az önéletrajzunk tartalmát – a szakmai tapasztalatokat, eredményeket és tanulmányokat –, illetve mutassuk be a motivációnkat és azt, hogy milyen értéket tudnánk nyújtani a cégnek!

Zárásként pedig emeljük ki a személyes tulajdonságainkat és értékeinket, és zárjuk le a mondandónkat a megfelelő elköszönéssel!

Végül jöjjön néhány tanács a tartalmi részhez!

Rendkívül nehéz feladat 2-3 bekezdésben bemutatni a karrierünket, az eredményeinket, a tanulmányainkat és a képességeinket, de nem is lehetetlen.

Íme, nagyszerű példa rá: “ Az ELTE Tanárképzőjén kiváló eredménnyel végeztem, a szakmai gyakorlatomat pedig ezt követően az Ady Endre Általános Iskola és Pesterzsébeti Pedagógiai Intézetnél töltöttem, ahol matematikát és fizikát oktattam a 6-7. osztályos tanulóknak.

Ez a tapasztalat pedig nagyban hozzásegített a rugalmas és asszertív kommunikációs készség megszerzéséhez, amely véleményem szerint elengedhetetlen a tanári pályán, hiszen a tudás átadása a szakma egyik része, a másik inkább az a képesség, hogy érdekessé váljon a tananyag általunk.”

A mondandónkat pedig érdemes az alábbi mondattal lezárni: “jelenleg pedig olyan munkahelyet keresek, ahol kisebb osztályokkal van lehetőségem dolgozni és a kreatívabb szemléletet képviselni, amely véleményem szerint az Önök iskolája esetében maximálisan teljesül”. Ezzel ugyanis megmutathatjuk az iskola vezetője számára, hogy tisztában vagyunk az intézmény szemléletével, víziójával és hitrendszerével, és mindez tökéletesen egybevág azzal, amit mi is képviselünk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.

https-konyhapanel.hu - 2024 február - Cikk1

A színek ereje a konyhában

A konyha nemcsak az étel elkészítésének helye, hanem egyben a családi és baráti összejövetelek hangulatos színtere is.

httpswww.skinshop.hu - 2024 január - Cikk1

A peptidek jelentősége a bőrápolásban

Sokféle újdonság akad a bőrápolás terén, az innovációkkal pedig nem mindig egyszerű lépést tartani. A peptidek is sokak számára még ismeretlenek, pedig egy kifejezetten sok kutatásnak alávetett alkotóelemről van szó.

unnamed-208

TOP-10 nagyszerű ajándék nőknek

Mivel a naptár tele van születésnapokkal, ünnepekkel és más különleges alkalmakkal egyetlen évben, mindig itt az ideje, hogy vásároljunk szeretteinknek.

https-_www.apisz.hu_ - 2024 január - Cikk2

3+1 csomagolási tipp költözéshez

Ha költözni kényszerülünk, vegyes érzések keringhetnek bennünk, hiszen bár izgatottak vagyunk az új lakhelyünk elfoglalása miatt, maga a költözés sokszor igen stresszes tud lenni.