Sminkelünk, hogy elrejtsük a hibáinkat és kiemeljük amire büszkék vagyunk, de nem mindig csináljuk ezt jól. Íme pár tipp, hogy a még jobbak legyünk.

A smink arra való, hogy kiemelje az előnyös vonásainkat és elrejtse a kevésbé előnyöseket. Fontos, hogy tudjuk, pontosan hogyan alkalmazzuk, milyen színek és tónusok a legmegfelelőbbek számunkra, mely termékekkel érhetjük el a legjobb eredményt. Sajnos gyakran előfordul, hogy hibát vétünk, ettől pedig egészen máshogy fogunk kinézni, mint szerettünk volna.

Következik 11 sminkbaki, amitől öregebbnek és fáradtabbnak látszol.

Nem készíted elő a bőrödet a sminkelésre

Sminkbaki 1

A jó smink az előkészületeknél kezdődik. Még mielőtt bármit felvinnél az arcodra, alaposan tisztítsd meg a bőrödet, beleértve a pórusokat is. Ezután következhet a primer. A primertől a sminked nemcsak tartósabb lesz, de a bőrhibákat is jobban elfedheted a segítségével.

A primert a hidratált bőrre vidd fel, hogy kisimítsa a ráncokat, kisebbítse a pórusokat, egyenletesebbé tegye a bőrt.

Túl világos korrektor választasz

Sminkbaki 2

Amikor a szemünk alatti sötét karikákat szeretnénk elrejteni, általában világos színű korrektort használunk, bízva abban, hogy ez majd csodát tesz. De ennek éppen az ellenkezője igaz. Ezzel ugyanis még látványosabbá tesszük a szem alatti karikákat, ettől pedig fáradtabb lesz az arcunk. Használj az alapozónál alig világosabb árnyalatú primert, majd erre vidd fel a bőröddel azonos tónusú korrektort.

Nem használsz ecsetet az alapozó felviteléhez

Sminkbaki 3

Egyenetlen eredményt kapsz, ha az ujjaiddal viszed fel az alapozót, nem beszélve arról, hogy ez nem is túl higiénikus. Használj ecsetet, hogy minél kevesebb alapozó fogyjon és hogy a legszebb legyen a bőröd utána.

Az alapozást nagy odafigyeléssel végezd, hiszen ez az a lépés, ami egységes tónust biztosít a bőrnek, ez lesz a smink többi rétegeinek alapja. Ha túl sok alapozót használsz, úgy fogsz kinézni, mintha maszkot viselnél. Még a legapróbb ráncokba és vonalakba is beleül és kiemeli azokat.

Nem jól viszed fel a mattító termékeket

Sminkbaki 4

A mattító púdereket a T-vonalra találták ki, hogy megelőzzék az arcbőr fénylését, valamint a felvitt smink fixálására. Ha nem megfelelően használod, ezek is maszkszerű hatást kölcsönöznek, és kihangsúlyozzák a ráncokat.

Kapcsolódó cikk

A mattító termékeket zsíros bőrön, és azon belül is a T-vonalon szabad csak használni. Ha a bőröd normál vagy száraz, az esetlegesen előforduló zsírosságot inkább megfelelő bőrápolással, ne pedig sminkeléssel próbáld kontrollálni.

Túl sok a csillogás

Sminkbaki 5

Látványos és tud szép lenni, de a megfelelő alkalomra tartogasd a csillogást. A fényes hatású alapozó és szemhéjpúder kihangsúlyozza a bőr textúráját, ezért ráncokon és a szem alatti sötét karikákon ne használd.

A csillámos szemhéjfestékek ráadásul beleülnek a szarkalábakba és a szem körüli ráncokba, ezzel még látványosabbá teszik őket.

Ugyanez igaz az ajkak esetében is. A szájfények és csillámos rúzsok felhívják a figyelmet a száj körüli finom vonalakra.

Túl sok a bronzosító

Sminkbaki 6

A sok bronzosítótól nem lesz a kinézeted se természetes, se friss. A sminkesek azt javasolják, hogy fokozatosan vidd fel, egészen addig, míg a kívánt hatást el nem éred. A területek, ahova használd: hajvonal, az arc középső része és az áll.

 

Túl sok a szempillaspirál az alsó szempillákon

Sminkbaki 7

A szempillaspirál a legjobb fegyver, ha szeretnéd nagyítani a szemeidet és kihangsúlyozni a tekintetedet. De az alsó szempillákra csak óvatosan vidd fel, mert látványosabbá teszi a ráncokat.

 

A megfelelő mennyiségben kell használnod ahhoz, hogy a felső szemhéj ne tűnjön kisebbnek, a szem optikailag ne szűküljön be. Máskülönben összecsomósodik és ápolatlan hatást kelt.

 

Nem foglalkozol a szemöldököddel

Sminkbaki 8

A szemöldök ad keretet az arcnak. Hogy hogyan nézünk ki, azt nagyban meghatározza a szemöldök formája, fésülése és az is, hogy sminkeljük-e. Fontos a megfelelő formázás és a megfelelő festék, szemöldökpúder használata.

 

Kapcsolódó cikk

Fésüld kifelé, enyhén felfelé, majd vigyél fel rá egy kevés gélt vagy szappant. Végül egy használaton kívüli szempillaspirállal fésüld át.

 

Fésüld kifelé, enyhén felfelé, majd vigyél fel rá egy kevés gélt vagy szappant. Végül egy használaton kívüli szempillaspirállal fésüld át.

 

Vastag a tusvonal

Sminkbaki 9

A szemhéjtussal megfelelően bánni az egyik legnehezebb része a sminkelésnek. Aprólékosan és biztos kézzel dolgozz. Az egyik leggyakoribb hiba a vastag tusvonal, amitől a szemek kisebbnek tűnnek. Az alsó szempillavonalra ne használd, a felső szemhéjra húzz vele vékony vonalat.

Élénk színű, matt rúzst választasz

Sminkbaki 10

Ha burgundi, barna, vörösbor vagy sötétlila árnyalatokban használod a matt rúzst, az nagyon öregít. Ráadásul cserepessé teszi az ajkakat. Jobb, ha színezett vagy semleges árnyalatú szájfényt vagy balzsamot használsz, ezektől az ajkaid hidratáltnak fognak tűnni.

A bőrszínedhez nem illő rúzst viszel fel

Sminkbaki 11

Másik gyakori hiba, mikor a rúzs színe nem illik a bőr természetes színéhez. Például felviszel egy barnás árnyalatot a szádra, miközben sápadt a bőröd. Ez természetellenes hatást eredményez, főleg, ha egyébként sem vagy túl üde. A szemed és a bőröd színét mindig vedd figyelembe, ahogyan az ajkaid vastagságát is.

 

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet