Kultikus filmek emléktárgyaira csaphatsz le, mint például egy Star Wars-fénykardra

Ha szerencsénk van, Bruce Willis biztonsági őr egyenruháját a Sebezhetetlenekből akár 10 ezer dollár alatt is megcsíphetjük, de aki Star Wars-os fénykardra vágyik, bőven rá kell szánnia 100 ezer dollárt.

Jelmezek, kellékek és ereklyék a kínálatban

Legendás filmes emléktárgyak kerülnek hamarosan kalapács alá a Prop Store éves élő aukcióján, írja a Dazed. Az idei kínálatban olyan ereklyék szerepelnek, amelyeket a Mátrix – Újratöltve, a Micsoda nő!, az Alien vagy a Fantasztikus labirintus című filmekből ismerhetünk.

Matrix 4
Neo szetje is eladó / Fotó: Warner Bros.

A 350 filmben szereplő 900 tárgy közül megvásárolhatjuk Keanu Reeves komplett szerelését, amelyet a Mátrix – Újratöltve filmben viselt Neo szerepében. A fekete lakkcipőt is magába foglaló szet értékét 52-78 ezer dollárra becsülik. Érdemes lecsapni rá, hiszen hamarosan érkezik a sorozat negyedik folytatása, ami az elkövetkező években is fenntartja az érdeklődést a Mátrix-franchise-ból ismert kultikus darabok iránt. A filmes férfikabátok vonalon különösen erős a kínálat: gazdára találhat Brad Pitt vörös bőrdzsekije a Harcosok Klubjából, Michael J. Fox dzsekije a Vissza a jövőbe 2.-ből vagy Tom Cruise bomberje az 1986-os Top Gunból.

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Aki viszont nem akar ilyen mélyen a pénztárcájába nyúlni, annak tökéletes választás lehet Ridley Scott 1979-es sci-fijéből, az Alienből származó, különleges effektekkel ellátott földönkívüli álarc. A járványos időszakban különösen kelendő lehet az 52-78 ezer dollár ellenére is, mert akár még a maszk is kiváltható vele. 

Szintén eladó Julia Roberts combközépig érő, fekete lakkcsizmája, amelyet a Micsoda nő! című 1990-es vígjátékból ismer a közönség. 

Nincs akciós fénykard

Az egyik legdrágább tárgy Obi-Wan Kenobi fénykardja a 2005-ös Csillagok háborúja – A Sith-ek bosszújából, ami 100 ezer dollár felett indul, de egy igazi gyűjtő akár 155 ezret is kifizethet érte a szervezők szerint.

A Fantasztikus labirintus és David Bowie rajongói nagyjából 13-19 ezer dollárral számoljanak, ha szeretnék elvinni a kristálygömbből, aláírt fényképekből, mozi- és exkluzív záróbulira szóló jegyekből álló csomagot. 

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A december 1-2. között zajló árverésig a Prop Store virtuális kiállítást tart a közösségi oldalain a kalapács alá kerülő tárgyakból. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból