Lakatos Márk kritizálta Majka és Pápai Joci legújabb számát, amit a rapper nem hagyott szó nélkül.

Lakatos Márk közösségi média-oldalán arról beszélt, hogy meghallgatta Majka és Pápai Joci Barokk című számát, de nem tetszett neki, és nem talált benne semmit, ami a Barokk korszakhoz köthető lett volna. 

Majoros a Facebook-olalán tette közzé nyílt levél formájában a reakcióját a kritikára, amit a Blikk szemlézett.

Bár sosem akartam, de nem először kerülök a videóid tartalmába. Eddig nem reagáltam rá, mivel vagyok annyira nagylelkű, hogy a sikereimen osztozom azzal, akivel csak lehet, de most kénytelen vagyok válaszolni az általad feltett kérdésre

– kezdte levelét a rapper. 

Szóval hogy miért is Barokk a szám címe? Mikor meghallgattam a dalt, veled ellentétben nekem eszembe sem jutott ezt megkérdezni József Sebastian Pápaitól, mivel a művészet pont attól szép, hogy azt csinálunk benne, amit csak akarunk.

“Neked magyarázzam? Rengeteg oka lehet… Lehet, hogy épp Győrben egy barokk stílusú épület előtt állt, mikor megszületett a fejeben az alapötlet. Lehet, valami klasszikus rádiócsatornán Vivaldit hallgatva világosodott meg, de az is lehet, hogy a demóanyagot mikor feljátszotta, és elküldte hangszerelésre Szabózének, akkor azt gondolta, hogy ez a szám milyen BARO, ezért ezt akarta munkacímnek adni, és a végén véletlenül még odanyomott két KK-t a billentyűzeten, mikor a kávéjáért nyúlt. Aztán ez annyira megtetszett neki, hogy így maradt ( azt hiszem, a legnagyobb sansz az utolsóra van). És ez nem vicc…”

Kapcsolódó cikk

„A tisztesség kedvéért elküldök neked egy-két dalcímet azokból a hanganyagokból, amiket még a telefonon őrzök, mert nem adtuk ki. 1. ijááá (semmi köze a nyilakhoz) 2. feka tomi (Tomi nem feka) 3. Dark Rúúm (itt azt se tudom, hogy a szobára vagy az italra gondoltam) 4. szép napot köcsög (ez magáért beszél) 5. phariit sooort (ezt megmagyarázni sem tudom); A 3. nagylemezen például van egy szám, aminek Sztivi lett a címe, pedig nincs benne sem Stevie Wonder, sem Steve Jobs, sem Steve Irwin, sem Steven Seagal…”

Szóval a fentiek ismeretében kérlek, ne csodálkozz azon, ha a dal címének semmi köze ahhoz, amit látsz vagy hallasz. Mi máshogy értelmezzük a művészetet. Legyen ez a mi kiváltságunk.

“Egyébként mi mindenkivel befogadók vagyunk, ezért arra sem kérdezünk rá, hogy miért visel egy férfi magas sarkú női cipőt, lilára festett hajjal, ridiküllel, szoknyával. Elfogadjuk. Lehet pont azért, mert bízunk benne, hogy ha később nekünk is lesznek furcsa dolgaink, akkor nem próbálnak majd minket butának vagy együgyűnek beállítani egy pár lájkért cserébe.”

Remélem, most már megvilágosodtál belőlünk, és ezek után szívesen, hátradőlve élvezed dalunkat. Meg is oszthatnád, mivel 120 ezer ember követ, és ez egy hatalmas szám… nekünk meg jól jön minden reklám

– zárta bejegyzését a zenész.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet