Tömegek virrasztanak a New York-i White Plans kórház előtt, ahol épp DMX életéért küzdenek az orvosok, miután pénteken drogtúladagolás és szívinfarktus miatt szállították be.

A rajongók és a család a kórház előtt skandálja a rapper nevét

Az 50 éves rapper volt felesége Tashera Simmons (középen) és a menyasszonya Desiree Lindstorm (jobbra) és az utcán imádkozók között van – írja a The Guardian. A család így nyilatkozott a sajtónak:

Pénteken DMX, született Earl Simmons, testvér, fiú, apa és kolléga súlyos állapotban került a White Plans kórházba. Kérünk titeket, hogy őrizzétek őt és minket gondolataitokban és imáitokban, illetve tartsátok tiszteletben magánéletünket, miközben ezzel a kihívással szembesülünk.

DMX állapota súlyos, jelenleg nincs eszméleténél, az orvosok küzdenek az életéért. Mint megírtuk néhány napja ebben a cikkünkben, gépek tartják életben, és újra is kellett éleszteni.

Dmx, Rapper, Drogtuladagolas, Virrasztas, Tashera Simmons, Desiree Lindstorm, Nap Fotoja
A Rajongók És A Család A Kórház Előtt Skandálja A Rapper Nevét / Fotó: Angela Weiss / Afp / Getty Images

Első albuma a Billboard 200-as lista első helyén debütált

DMX, karrierje 1998-ban indult, amikor megjelent az It’s Dark and Hell Is Hot című albuma.  A lemezt a kritikusok hiphop-klasszikusnak tartják, mely újraélesztette a mainstream hardcore rap szcénát.

Dmx, Rapper, Drogtuladagolas, Virrasztas, Peter Foley, Nap Fotoja
Első Albuma A Billboard 200-As Lista Első Helyén Debütált / Fotó: Peter Foley / Epa

Zűrös gyermekkora volt

Már fiatal korában gyakran keveredett bajba, bipoláris zavarral is diagnosztizálták, és olyan sokszor tartóztatták le, hogy kamaszkora java részét börtönben töltötte. Nehéz körülmények között nőtt fel, amiből kitörési lehetőséget jelentett számára a hip-hop.

Dmx, Rapper, Drogtuladagolas, Virrasztas, David Delgado, Nap Fotoja
Zűrös Gyermekkora Volt / Fotó: David Delgado / Reuters

Többször vonult elvonóra

A 2000-es évek elején többször is letartóztatták drog és engedély nélküli fegyver birtoklása miatt. DMX rég óta küzd a függőséggel, többször volt elvonón, legutóbb 2019-ben – írja az Coast Reporter.

Dmx, Rapper, Drogtuladagolas, Virrasztas, Angela Weiss, Nap Fotoja
Többször Vonult Elvonóra / Fotó: Angela Weiss / Afp / Getty Images

Filmszerepekben is találkozhattunk vele

Eddig 7 albuma jelent meg és háromszor jelölték Grammyre. Színészként olyan filmekben szerepelt, mint az Öld meg Rómeót! (2000) vagy a Bölcsőd lesz a koporsód (2003).

Dmx, Rapper, Drogtuladagolas, Virrasztas, David Delgado, White Plans Hospital, Nap Fotoja
Filmszerepekben Is Találkozhattunk Vele / Fotó: David Delgado / Reuters

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

301-es parcella nagy imre 1956 horvath erno kiallitas fotokiallitas

NÖRI: fotókiállítás mutatja be a 301-es parcellát

“Nemcsak a kiállítás, maga a Nemzeti Gyászpark is figyelmeztető jel számunkra, és a mi feladatunk, hogy azok számára is az legyen, akiknek 1989 nem volt az életük része, és már csak a történelem egy jelentős pillanataként tanulnak róla.”