Jó hír a Szex és New York sorozat rajongóinak: ötvenes barátnőkként visszatérnek kedvenceik. A Just Like That címen meghirdetett folytatásban Sarah Jessica Parker ismét Carrie Bradshow bőrébe bújik. Vajon mi lehet Mr. Biggel? 

A nagyvárosi menő csajok visszatérnek

Régóta a levegőben lógott már a pletyka, 2019 tavaszán mi is írtunk róla, miszerint folytatódhat a ’90-es és 2000-es évek egyik legkedveltebb sorozata, a Szex és New York.

Szex Es New York Folytatas
Kristin Davis, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon Visszatér / Fotó: Craig Blankenhorn/Ap

Most viszont vége a találgatásoknak: amerikai idő szerint vasárnap éjjel az eredeti sorozat három sztárja, Sarah Jessica ParkerCynthia Nixon és Kristin Davis közösségi oldalukon megosztották az új sorozat trailerét, írja a The Guardian. Kim Cattrall, aki a negyedik barátnőt, Samanthát alakította, nem vállalta a visszatérést.

Kapcsolódó cikk

Az újraélesztett történetnek a nem túl sokat sejtető And Just Like That címet adták, és az előzetesből sem derül ki semmi a folytatásról, csak New York-i vágóképeket láthatunk egymás után.

A Szex és New York első része 1998-ban került adásba, középpontban a divatrajongó szex- és párkapcsolati témákkal foglalkozó újságírónővel, Carrie Bradshaw-val (Parker) és három barátnőjével, Mirandával (Nixon), Charlotte-tal (Davis) és Samanthával (Cattrall). A sorozat hat évadot élt meg, és eközben hét Emmy- és nyolc Golden Globe-díjat gyűjtött be.

A Candace Bushnell könyve alapján készült adaptációt elsősorban a szexualitással kapcsolatos nyíltsága miatt dicsérték. A Jóbarátokhoz hasonlóan a sokszínűség és bizonyos témák elbagatellizálása miatt azonban sok bírálat is érte. A cselekmény Carrie és Mr. Big közötti se veled, se nélküled kapcsolatra fókuszált.

A Szex és New York régi rajongói már nagyon várják

A sorozatból két film is készült 2004-ben és 2010-ben. Annak ellenére, hogy a jegypénztári bevételek alapján sikeresnek könyvelték el őket, a második különösen fagyos fogadtatásban részesült a kritikusok részéről. 

A történetről homályosan annyit árult el az HBO Max anyacége, a WarnerMedia, hogy azt követhetjük majd nyomon, hogy Carrie, Miranda és Charlotte a 30-as éveikben megélt barátságuk és kalandjaik után hogyan élik az 50-es nagyvárosi nők még bonyolultabb életét.

Kapcsolódó cikk

A Twitteren és az Instagramon tapasztalható reakciókból az szűrhető le, hogy bár néhányak szerint eljárt felette az idő, a közönség túlnyomó részéről még mindig jelentős az érdeklődés a barátnők története iránt. A sorozat tíz darab fél órás epizódból áll majd, és várhatóan idén tavasz végén kezdődik a forgatás. 

A ’90-es és 2000-es évek közkedvelt „női sorozatai” közül a Szívek szállodája 2016-ban tért vissza négy epizóddal, a Jóbarátok pedig egy különleges epizódot kap, amelynek elkészültét és bemutatóját tavaly a koronavírus akasztotta meg. A legújabb hírek szerint azonban hamarosan folytatódhat a forgatás.

Az idén minden mozibemutatóját az HBO Max streamingcsatornára irányító Warner Bros. a Szex és New York folytatásával kétségkívül a nosztalgiafaktort is meg kívánja lovagolni a két sorozat megidézésével.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet