Bajban vagy, hogy milyen süteményt tálalj karácsonykor? – Mutatunk három egyszerű receptet!
Ha gyorsan kell összedobnod valamilyen süteményt karácsonyra, ezeknek biztosan sikere lesz.
Az élelmiszerek, amiket megveszünk, gyakran nem olyanok, mint amilyennek elképzeltük őket. A jó hír azonban az, hogy a gyártók átveréseit a hamisított élelmiszerekkel el tudod kerülni!
Az őrölt kávéba keverhetnek pirított és aprított árpát, búzát, szójababot. Hogy csökkentsék a gyártás költségeit, sok gyártó még darált fát is képes a kávéhoz adni!
Hogyan kerüld el?
Vásárolj szemes kávét, és otthon őröld meg!
A címkén azt írják, hogy az üvegben 100%-os gránátalmalé és áfonyalé van. A legtöbbször azonban a gyümölcslevet felhígítják olcsó almalével vagy közönséges vízzel.
Hogyan kerüld el?
Figyelmesen olvasd el az összetevőket, és nézd meg a gyümölcslé arányát!
Amikor veszel egy üveggel egy drága olívaolajból, lehet, hogy igazából egy üveg kukorica-, pálma- vagy szójaolajjal térsz haza.
Hogyan kerüld el?
Önts egy kevés olajat egy pohárba, majd tedd a hűtőbe! Az igazi olívaolaj üledékes lesz.
Az egyik olyan élelmiszer, amit a leggyakrabban hamisítanak. A parmezán sajt akár 10%-ban is tartalmazhat faforgácsot! Olcsó sajtok keverékét szintén alkalmazzák a parmezán előállításához.
Kapcsolódó cikk
A funkcionális kések nem véletlenül születtek meg, hiszen minden egyes késfajta más munkafolyamatot támogat.
Hogyan kerüld el?
Végy egész sajtot, és figyelmesen olvasd el az összetevőket!
A mézhamisítás tekintetében az emberi fantázia végtelen. A leggyakrabban magas fruktóztartalmú szirupokkal hígítják a mézet.
Hogyan kerüld el?
Olvasd el a tárolási javaslatot! A természetes mézet nem kell a hűtőben tartani.
A piros rész a kis tekercsben a legtöbbször nem lazac. A legtöbb esetben egy olcsóbb halfajtával helyettesítik, amit időnként még meg is színeznek, hogy a lazacra hasonlítson.
Hogyan kerüld el?
Ha halat szeretnél enni, jobb, ha steak formájában rendeled.
Valamennyi élelmiszer-hamisítás közül ez a legveszélyesebb. A képen látható hamisított rizs keményítővel kevert műanyagból készül. A szemek nagyon hasonlítanak a rizsre, gyakran még illatukban is, mivel aromával fújják le őket.
Hogyan kerüld el?
A hamisított rizs nem süllyed el a vízben, és úgy ég, mint a műanyag. Amikor vásárolsz, figyelj a gyártóra, és csak a megbízható márkákat válaszd!
A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.
Kapcsolódó cikk
A videóban látványos kísérletekkel mutatják be az élelmiszeripar néhány piszkos trükkjét.
Ha gyorsan kell összedobnod valamilyen süteményt karácsonyra, ezeknek biztosan sikere lesz.
A rántás azonban problémás tud lenni, ha nem ismered az elkészítésének fortélyait.
Sokak kedvenc édessége a tejberizs, de aki próbálta már elkészíteni, tudja, hogy sokféleképpen lehet mellényúlni.
Egy mondás szerint a férfi (adott esetben a nő) szívéhez a gyomrán át vezet az út.
Hogy a habarásban többé ne találj csomókat, fogadd meg a következő tippeket.
Kerti partin szeretnéd elkápráztatni a barátaidat? A házilag készített hamburgerrel nem tudsz tévedni.
A tészta szétfő vagy összeragad – ismerősek ezek a problémák azoknak, akik még nem találták meg a tökéletes spagettihez vezető utat.
A paradicsomszószt házilag elkészíteni igazán nem ördöngősség.
Ha finom ételeket tudsz főzni, az nagyon menő. De ha úgy tudod őket elkészíteni, hogy okos trükkökkel közben egy csomó időt is spórolsz, az még menőbb.
A magyar háziasszonyok szaftos húsok és pörköltek mellől nem hagyhatják el a nokedlit, amit igazán jól elkészíteni nem is olyan könnyű.
Amerikából terjedt el ez a különösnek tűnő, de ma már közkedvelt módja a sült csirke készítésének.
Minden író-olvasó találkozóra speciális pizzával készülnek.
A kókuszolaj gazdag zsírsavakban, ezért külsőleg és belsőleg is érdemes felhasználni.
A tojásfehérjét felverni úgy, hogy az pont jó legyen, valójában nem bonyolult feladat.
Kígyóbor, joghurtos kóla, ranch-öntet ízű szénsavas üdítőital – csak néhány azon bizarr italok közül, melyek valóban léteznek a világban.
A világ legegyszerűbb ételének tűnik, pedig a rántottát igenis el lehet rontani.
Hogy az étel olyan legyen, amilyenre számítasz, a következő hibákat ne kövesd el.
A banán és a kukorica teljesen másmilyen volt, mielőtt az ember elkezdte termeszteni, a sárgarépát politikai célból változtatták sárga színűvé, a görögdinnye pedig eredetileg ehetetlenül keserű volt.
A főzés nem mindenkinek megy, egy gyereket pedig rábírni arra, hogy tiltakozás nélkül megegye, amit elé tesznek, talán még nehezebb.
Mi a közös egy tornacipőben, egy tojástartó dobozban és egy dinoszauruszban? Hogy mindegyikből lehet torta.
A hűtőben mindenfélét tárolunk: gyümölcsöt, zöldséget, édességet, kenyeret. De kerülnek bele mártások, szószok, konzervek is.
Ha azt is hiszed, hogy a kosaradat csupa friss élelmiszerrel töltötted meg, talán mégsem használod vásárláskor az összes érzékszervedet.
De ha nem vagyunk tapasztalt termesztők, az édes, lédús, finom dinnye kiválasztása gyakorlatilag olyan, mint a zsákbamacska
A modern konyhai készülékek megtervezésénél a két legfőbb szempont a használhatóság és a kényelem.
Akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos megmosni fogyasztás előtt az egyes élelmiszereket. Ez pedig elég egyszerűnek tűnik: csak kinyitod a csapot, és ráengeded a vizet az élelmiszerre.
Megtudhatod, mire figyelj, hogy a legjobbat vihesd haza a konyhádba.
Következzenek egyedülálló torták, melyektől mosolyra fakadsz, vagy éppen elakad majd a lélegzeted.
Naponta több ezernyi ételfotó kerül fel az internetre, többségében olyan finomságokról, melyek úgy néznek ki, mintha profi séfek készítették volna őket.
A főzés művészet. Ha úgy érzed, te vagy az egyetlen, akinek nem megy, nyugodj meg, sok sorstársad van.
Mivel a nevük és a kinézetük is hasonló, sok élelmiszert nehéz megkülönböztetni egymástól. Egy kis tévedés azonban eléggé összezavarhatja az ízlelőbimbóidat.
Az alábbi tippek még hatékonyabbá tesznek a konyhában.
A következő torták látványától egyszerre kapsz kedvet az utazáshoz és a falatozáshoz.
Ez lesz az “új normális”.
Elméletben képesek vagyunk mindenféle étel megemésztésére.
Kétszer annyian választanak húsmentes opciót, ha a menün fenntarthatóságról olvasnak.
Ezekkel a trükkökkel nem lesz unalmas a vegán menü.