Bár a Warner Bros, egyelőre csak a filmkészítés tényét jelentette be, máris több esélyes színész neve merült fel Timothée Chalamet-n kívül. 

A szereposztásban még semmi nem dőlt el

Bár a Warner Bros. korábbi bejelentése a 2021-es filmpremierjeik stratégiájáról nem aratott osztatlan sikert,  január 19-én újabb hírrel jelentkeztek. Azt osztották meg a nyilvánossággal, hogy Wonka címen megfilmesítik a Charlie és a csokigyár előzménytörténetét, írja a Dazed.

Timothee Chalamet Willy Wonka Szerep
Timothée Chalamet És Gene Wilder / Fotó: Getty Images

Bár a cselekményt még a legnagyobb titok övezi, annyi sejthető, hogy a középpontban az édességgyár különc tulajdonosának fiatalkora állhat. A hírek szerint ezért a szerepért száll versenybe Timothée Chalamet.

Kapcsolódó cikk

A Collider szerint a másik esélyes, aki eljátszhatja Willy Wonkát, Tom Holland lehet. Nem tisztázott az sem, hogy kaptak-e már ajánlatot vagy egyáltalán érdekli-e őket a szerep. Mindenesetre nagyon könnyű elképzelni Chalamet-t mint a 2005-ös Tim Burton-féle verzió főszereplőjének, Johnny Deppnek a fiatalkori önmaga.

Még 2018-ban Donald Glover, Ryan Gosling, és Ezra Miller neve is felmerült mint lehetséges fiatal Willy Wonka, de a hírek szerint még senkivel sem szerződtek le. 

A forgatókönyvet Simon Rich írja, aki közreműködött a Seth Rogen-féle An American Pickle-ben is. A Roald Dahl 1964-ben megjelent azonos című regényéből készült első, 1971-es adaptációban Gene Wilder kapta Wonka szerepét.

Tele Timothée Chalamet naptára

Az viszont már egészen biztos, hogy Timothée Chalamet fogja eljátszani Bob Dylant a Going Electric című életrajzi filmben, James Mangold rendezésében. Zendaya oldalán szintén főszerepet játszik Denis Villeneuve Dűnéjében – ennek kapcsán Budapesten is járt. A másik idei nagy dobásnak a Wes Anderson-féle The French Dispatch   ígérkezik.

Kapcsolódó cikk

Ezek után vajon eljátssza még Willy Wonkát is? Mennyire van szüksége a világnak egy Charlie és a csokigyár előzménytörténetre? A stúdió mindenesetre alig várja, hogy elkezdhessék a szereplőválogatást, úgyhogy már csak 2023 márciusára kitűzött bemutatóig kell várnunk, hogy megtudhassuk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet