Amikor hallod, hogy folyamatosan nő a túlsúlyosak, a cukorbetegek, a szívbetegek száma, biztosan neked is eszedbe jut, hogy az életmódunknak mekkora szerepe van ezeknek a betegségeknek a kialakulásában.
Sokszor hajlamosak vagyunk rossz táplálkozási szokásokat követni, mindaddig, míg valami drasztikus nem történik velünk. Az igazság azonban az, hogy ezen változtatni már ma is tudunk! A legkárosabb, leghalálosabb élelmiszereket akár a mai nappal is örökre kiiktathatjuk az életünkből. Nézd meg, melyek azok, amiktől jobb mielőbb megszabadulnod!
Margarin
Szénsavas üdítőitalok
Feldolgozott húsok, szalámik
Reggelizőpelyhek
Előre csomagolt pékáruk
Sültkrumpli
Sajtok
Rossz hír a sajtimádóknak, hogy ezek a tejtermékek bizony nem feltétlenül egészségesek. Nagyobb mennyiségben pedig semmiképp sem azok. Magas a kálciumtartalmuk ez igaz, azonban ehhez a tápanyaghoz kevésbé zsíros forrásból érdemes hozzájutni. A magas zsírtartalom a sajtok valamennyi fajtájára jellemző, de a bolti változatoknál a tartósítószerek és egyéb mesterséges anyagok okozta negatív hatásokkal is számolni kell.
Nem csak az előre elkészített ételek vagy termékek lehetnek károsak bármilyen okból. Mivel ha a saját konyhánkban, nem figyelünk kellőképpen, mi magunk is beleeshetünk abba, hogy mérgezést okozzunk elő, és egészségtelen ételt készítsünk.
Az alábbi cikk a Bright Side angol fordítása által készült.
Ez történik a testeddel, ha nem eszel több kenyeret
Sajnos az elkészítés által, a legtöbb vitamin már eltűnik a lisztből, ami alapvetően a búzában van, így az aknét általában a kenyérben lévő glutén okozza, amit a test nem tud feldolgozni, ezért károsítja a bélrendszert.