Kiszivárgott egy dokumentum arról, mi történik, ha meghal II. Erzsébet királynő

A Daily Mail címoldalán közölte az amerikai Politico legfrissebb anyagát, miszerint mi fog történni, ha II. Erzsébet brit királynő elhunyna.

D-napnak nevezik el a halála napját

Az idén 95. életévét betöltő II. Erzsébet brit királynőt négynapos ünnepséggel fogadták. Ugyan teljesen egészséges, ám a kora miatt felkészült a királyi család, mi történik, ha az egykoron autószerelőként is dolgozó királynő elhunyna, derült ki a brit Daily Mail cikkéből, amely az amerikai Politico anyagára hivatkozott.

A lap birtokába jutottak olyan dokumentumok, melyek arról árulkodnak, mi történik akkor, ha a most 95 éves II. Erzsébet királynő meghal. London Bridge-hadműveletnek nevezik azt a tíz napot felölelő időszakot, mely az uralkodó halálától a temetése pillanatáig tart.

London Bridge-hadműveletnek nevezik azt a tíz napot felölelő időszakot, mely az uralkodó halálától a temetése pillanatáig tart.
A halála napját D-napnak nevezték el, minden ezt követő napot pedig D+1-nek, D+2-nek, és így tovább, egészen D+7-ig.
A lap szerint hatalmas munkával, erőfeszítéssel és soha nem látott mértékű koordinációval kell majd szembenéznie a brit államnak, amint bekövetkezik az uralkodó halála.
Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Azért is fontos mérföldkő ezen dokumentum, mert soha korábban nem lehetett ilyen részletességgel olvasni erről.

Az alábbi forgatókönyv lép életbe II. Erzsébet brit királynő halála után

  • Telefonon értesítik a mindenkori brit miniszterelnököt, illetve több más minisztert is.
  • A család a sajtón keresztül értesíti a világot a történtekről, beszélve a közelgő temetés részleteiről. Közösségi médiás oldalaik feketébe borulnak, miképp a legtöbb brit kormányzati webhely is.
  • Félárbocra helyezik a zászlókat Whitehallban, lehetőleg minél hamarabb.
  • Elsőként beszédet mond a miniszterelnök.
  • A Honvédelmi Minisztérium gondoskodik országszerte a fegyveres tiszteletadásról. Egy perc néma csend követi ezt.
  • Tiszteletadást tartanak a Szent Pál-székesegyházban, ahol a miniszterelnök mellett más, magas rangú miniszterek vesznek részt.
  • Másnap a Szent Jakab Palotában tartandó ülésen hivatalosan is Károly herceget nevezik ki új uralkodónak, aki 18:00 órakor beszédet intéz a néphez.
  • A halál utáni harmadik napon Károly utazásba kezd az Egyesült Királyságon belül, hogy részvétnyilvánításokat kapjon, istentiszteleteken vegyen részt.
  • A temetés előtti három napban a Westminster-apátságban ravatalozzák fel Erzsébetet, itt róhatja majd le mindenki a tiszteletét. Már most óriási tömegekre számítanak, szó szerint attól félnek a közlekedési minisztériumban, hogy London teljesen megtelik majd emberekkel.
  • A Westminster-apátságban lesz az állami temetés, a Windsor-kastély Szent Görgy-kápolnájában búcsúztatják a királynőt, végül VI. György király emlékkápolnájába helyezik.
A temetést a tévében is közvetítik majd. Ugyan a dokumentumban az olvasható, pozitívan állnak hozzá ennek sikeres lebonyolításához, mégis vannak aggályok a számtalan kihívás miatt, ami szervezéssel jár, kezdve a magas rangú vendégek érkezésétől a jelentős számú turista országba áramlásáig.

A Politico végezetül kiemeli, semmi nem utal arra, hogy Erzsébet királynő betegeskedne, sőt, kiváló egészségnek örvend.

Fülöp herceg, II. Erzsébet férje 99 évesen hunyt el idén április 9-én.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból