Nem sikerült megmenteni, meghalt DMX. Drogtúladagolás szövődménye a halál oka.

Gépek tartották életben az 50 évesen meghalt DMX rappert

Az 50 évesen meghalt DMX – igazi nevén Earl Simmons – egy hete került kórházba, ahol kómába esett, miután drogtúladagolás miatt szívrohamot kapott, a mentősök pedig fél óráig küzdöttek az életéért, újra is élesztették.

A színész-rapper ugyan túlélte a túladagolást, de a kritikus fél órában nem jutott oxigénhez az agya, ami emiatt durván károsodott. Szerdán több fontos agyi funkcióit vizsgáló tesztet futtattak le az orvosok, hogy megnézzék, javult-e bármit a helyzet. 

Meghalt Dmx Halalanak Oka Drogtuladagolas
Dmx Színész-Tapper 50 Éves Volt / Fotó: Getty Images

A csütörtöki kiértékelésen kiderült, hogy sajnos nem.

A TMZ tegnap azt írta, a család a javulásért imádkozott, de lehet, hogy borzalmasan nehéz döntést kell meghozni az anyjának: elfogadják-e, hogy nem lesz jobb a helyzet és lecsatlakoztatják a gépekről DMX-et, amik életben tartották akkor. 

Új albumon dolgozott halála előtt

A család néhány órája adott ki közleményt, amelyben informálták a nyilvánosságot, meghalt DMX.

“Végtelen szomorúsággal kell bejelentenünk, hogy a szerettünk, DMX, igazi nevén Earl Simmons, 50 évesen távozott közülünk. Már több napja gépek tartották életben a New York-i White Plains kórházban. Earl egy igazi harcos volt, és most is a végsőkig küzdött. Végtelenül szerette a családját, és sosem feledjük a vele töltött időt” – írták. Tehát nem részletezték, lekapcsolták-e a gépről vagy sem.

Kapcsolódó cikk

Halála előtt új albumon dolgozott, melyen Pop Smoke, Snoop Dogg és Lil Wayne is közreműködött volna.

Nyolc nagylemezt jelentetett meg

Az 50 évesen meghalt DMX agresszív zenei stílusával, valamint a veszélyes utcákról, a túlélésről és “kóbor kutyákra” hajazó életmódjáról szóló dalaival sok nehéz helyzetben lévő New York-i tudott azonosulni, melyet a mély orgánuma tett még inkább autentikussá. A rapper nyers stílusa másfajta New Yorkot képviselt például Jay-Z-hez képest, aki a nehéz helyzetből érkező, de rafinált srác képét mutatta be a hallgatóknak.

DMX kemény hangzása annyira undergroundnak számított abban az időszakban, hogy P. Diddy azért nem szerződtette a Bad Boy Records-hoz, mert úgy gondolta, DMX harsány stílusa nem elég eladható.

DMX zenéje persze nem csak agresszív volt, volt mögötte bőven rengeteg fájdalom is, mely a szomorú gyerekkorából eredeztethető. Ezen érzéséket későbbi anyagain még jobban kifejtette.

Flesh Of My Flesh, Blood Of My Blood

Provided to YouTube by Universal Music GroupFlesh Of My Flesh, Blood Of My Blood · DMXFlesh Of My Flesh, Blood Of My Blood℗ 1998 The Island Def Jam Music Gro...

Hét hónappal debütálása után adta ki a második nagylemezét, a Flesh of My Flesh, Blood of My Bloodot, mely szintén első helyre került az amerikai lemezeladási listán. 1998 tehát az ő éve volt, a hardcore hiphophangzás végérvényesen utat vágott magának a műfajon belül. Az említett Jay-Z annyira nehezen viselte DMX sikerét, hogy a következő évi Grammy-díjátadón hangot is adott annak, hogy őt nem jelölték, de pályatársa díjat nyert legjobb rapalbum kategóriában.

DMX mentora füves cigibe rejtette a halálának okát

Összesen 8 nagylemezt jelentetett meg, noha az utolsóra nem adta áldását.

Karrierjét végig jogi problémák kísérték, és kemény droghasználatáról is sokat lehetett hallani. Utóbbiról elég nyíltan beszélt, állítása szerint 14 évesen függött rá a crack kokainra, miután a mentora egy füves cigibe rejtette azt.

DMX - Where The Hood At? (Dirty) (Music Video) HQ

More DMX: https://www.youtube.com/playlist?list=PLuIRrQLWu9flS1Z0Ofg-zJuSCpUpmalxyDMX performing "Where The Hood At?" featuring Ayo Kato. (C) 2003 The Island...

DMX bipoláris zavarban is szenvedett.

Keresztény embernek vallotta magát, aki minden nap olvassa a Bibliát.

Nem csak híres hiphopelőadó, de színész is, többek közt szerepelt a Könnyű pénz, a Bölcsőd lesz a koporsód, az Öld meg Rómeót! és az Utolsó óra című filmben is.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet