Denis Villeneuve készíti a Dűne sorozatváltozatát is

A sorozat várhatóan a Dűne filmes rebootját fogja követni, amelyet szintén Denis Villeneuve rendez.

A Dűne-reboot után újabb jó hírek érkeznek a sci-fi rajongók számára, hiszen hivatalosan is bejelentették, hogy a televíziós sorozat-adaptációt az eredeti, Frank Herbert által írt sci-fi regény alapján készítik, írja a Dazeddigital.

Dune
A Frank Herbert Által Írt Sci-Fi Regény, A Dűne Alapján Készül Majd A Sorozat / Kép: Nerdboot

A Legendary Television gyártásában készülő sorozat, a Dune: The Sisterhood címet viseli, amely a nőkből álló, titokzatos Bene Gesserit néven ismert rend életét követi nyomon, akik a misztikus Arrakis nevű bolygóra utaznak, amit a lakói csak Dűnének neveznek.

Denis Villeneuve Dűne Rendezője
A Szárnyas Fejvadász 2049 Rendezője, Denis Villeneuve / Fotó: Inverse

A pilot epizódot a Szárnyas fejvadász 2049 rendezője, Denis Villeneuve készíti, és ő rendezi a film remake-jét is, amit jövőre mutatnak be a mozikban. Villeneuve a Dűne-film forgatókönyvírójával, Jon Spaihts-cal közösen írja a sorozatot.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Bene Gesserit mindig is lenyűgöző volt számomra. A sorozat az erős női rendre fog fókuszálni, amely nem csak inspiráló és kulcsfontosságú, de egy televíziós sorozat számára dinamikus helyzet is képez[/perfectpullquote]

– nyilatkozta Villeneuve. A hírek szerint a Legendary Television több platformra is bővíteni fogja a Dűne-univerzumot. A sorozat gyártásához azután kezdenek hozzá, miután Villeneuve befejezi Herbert regényének filmes adaptációját.

Liptai Claudia elérte, amiről sok tini csak álmodna: elkapta Timothée Chalamet-t egy szelfire

Mint korábban megírtuk, Magyarország filmparadicsom, évről évre számos film készült hazánkban. Újraforgatják David Lynch Dűne filmjét, mégpedig Denis Villeneuve rendezésében. Még februárban tűnt fel az Andrássy úton a Szárnyas Fejvadász 2049 rendezője Timothée Chalamet színésszel, ahol kávézgattak. Azóta Jason Momoa is megérkezett, aki látványosan élvezi a budapesti életet.

A 2020-re tervezett film sztárjai Timothée Chalamet és Zendaya lesznek.

Zendaya Dűne
Zendaya / Fotó: Screener Tv

A rendező korábban azt nyilatkozta, hogy a film minden tekintetben tiszteletben tartja majd az eredeti könyvet. A David Lynch-féle 1984-es változat után ez lesz a második filmes adaptációja a regénynek.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk