A Vanessa Nakate klímaaktivistával készült interjúban a klímavészhelyzet és az afrikai nők jogainak összefüggése mellett Angelina Jolie egyik örökbefogadott gyermeke, Zahara is szóba került.

Amikor Angelina Jolie a rajongó

A Time 100 beszélgetések sorozat legújabb részében Angelina Jolie interjút készített az afrikai Greta Thunberg-ként emlegetett 23 éves ugandai klímaaktivistával, Vanessa Nakatéval, írja a Harper’s Bazaar.

Angelina Jolie Vanessa Nakate Interju
Angelina Jolie És Zahara / Fotó: Ernesto S. Ruscio / Getty Images

Angelina Jolie-ról tudjuk, hogy különösen érzékeny a globális problémákra. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottjaként a szívén viseli a menekültek sorsát. 2001 óta végez missziókat a világ minden táján, és már több mint húsz országban segített menekülteken.

Tiébélé: Az afrikai falu, ahol minden ház egy műalkotás

A falu a Szavanna sivatag felett, egy domb lábába fészkelve található. A kassenák a 15. század óta lakják az 1,2 hektárnyi területet, Willaert és Stravkis 2009-ben látogathatták meg őket. A fotók Tiébélé érintetlenségét, az emberek sajátos életmódját dokumentálják, akiknek ősei hagyománya évszázadokon keresztül fennmaradt a népcsoportban.

A Maddox Jolie-Pitt Alapítvány környezetvédelmi és emberi jogi kérdésekkel is foglalkozik (veszélyeztett állatok és erdők védelme, mezőgazdaság, oktatás, nemek közötti egyenlőség és egészségügy).

https://www.instagram.com/p/CCbo7HhhQrC/

Így nem csoda, hogy a világsztár „hőse” egy ugandai fiatal lány, akinek tevékenysége a Time magazin szerint is életbevágóan fontos. Nakate hónapokon át magányosan tiltakozott a kampalai parlament előtt.

Mozgalma, a Rise Up célja, hogy az afrikai emberek hangját „felhangosítsa”.

Bár Angelina Jolie-ra a riporter szerepét osztották ebben a különleges interjúban, de nem csak kérdezett, hanem mesélt Zahara lányáról, akit 2005-ben fogadott örökbe.

Angelina Jolie and Vanessa Nakate | TIME100 Talks

Concerned about her country’s rising temperatures, Ugandan climate activist Vanessa Nakate, 23, spent months protesting alone outside the gates of Parliament…

„Az egyik gyermekem, az egyik lányom etióp származású… Nagyon sokat tanultam tőle. A családunk tagja, de egyben egy rendkívüli afrikai lány is. Kapcsolata a hazájával, a földrésszel az ő sajátja, amit én csodálattal telve, kívülről szemlélek” – árulta el a Demóna sztárja.

Vanessa Nakate szerint faji egyenlőség nélkül nincs klíma-igazságosság

„Addig nem beszélhetünk valódi klíma-igazságosságról, amíg nem oldjuk meg azokat a problémákat, amelyekkel az afrikai nők naponta szembesülnek” – mondta ki Nakate a beszélgetés alatt.

Marine life continues to die as a result of the plastics that end up in our water bodies. Play your part in stopping this. Stop the use of plastics. Embrace the #NewDealForNature @WWFUganda https://t.co/NkdqKn0Fwc

No Description

Az aktivista a faji egyenlőség kérdését szintén megemlítette, hogy további egyenlőtlenségeket is korrigálhasson az emberiség a világban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha nem oldjuk meg a faji egyenlőség problémáját, akkor a klíma-igazságosság sem jöhet létre. Tehát minden klímaaktivistának a faji egyenlőségért is ugyanúgy ki kell állnia, mert, ha a klíma-igazságosságnak nem képezik részét a leginkább érintett közösségek, akkor azt nem nevezhetjük igazságosnak[/perfectpullquote]

– magyarázta Nakate.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.