Elhunyt Karl Lagerfeld legendás divattervező, a Chanel kreatív igazgatója

85 éves korában, kedden elhunyt Karl Lagerfeld német divattervező. A Chanel kreatív igazgatója és tervezője halálának hírét a Paris Match magazine közölte.

Egészségügyi problémái miatt Lagerfeld januárban már nem vett részt a Chanel show-kon. A Hamburgban, 1933-ban született Lagerfeld húsz évesen költözött Párizsba és haláláig ott élt. Kezdetben rajzolóként dolgozott különböző divatházaknak. A Business of Fashion megemlékezésében írja: Karl Lagerfeldről széles körben elterjedt az a nézet, hogy ő a divat királya. A világ legikonikusabb divattervezőjét veszítette el.

Karl Lagerfeld dies aged 85 dezeen 2364 hero 3
Karl Lagerfeld német divattervező, a Chanel kreatív igazgatója / Fotó: Deezen

Ezt követően, 1955-ben benevezett egy versenyre, ahol kabáttervezésével díjat nyert.

A versenyen felfigyeltek rá, és hamarosan Pierre Balmain divattervező felajánlotta neki első gyakornoki állását.

Karl Lagerfeld Balmain után Jean Patou tervezőnél kapott munkát, ahol nem maradt sokáig a kollekcióit ért negatív kritikák miatt.

Ha Lagerfeld macskájának csak egy élete van, az is elképesztően mesés

A cicust Karl Lagerfeld Baptiste Giabiconi modelltől fogadta örökbe, aki 2011-ben adta kölcsön a házi kedvencet a tervezőnek. Choupette gyorsan a közösségi média ikonja lett, több mint 100 ezer követővel rendelkezik hivatalosan nemhivatalos Instagram-oldalán. Az persze nem kérdés, hogy ilyen apucival Choupette a világ legsikkesebb macskája.

Szabadúszóként folytatta, egyre nagyobb sikereket ért. A csúcsot a Chanel divatház számára tervezett fekete-fehér kollekciója jelentette 1983-ban. Karl Lagerfeldről szóló cikkeinket ezen a linken olvashatjátok.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból