A Margaret Island három alapító tagjával beszélgettünk az elmúlt fesztiválszezonról, az együttes sikereinek okairól. Kíváncsiak voltunk az új, szokatlan elnevezésű albumukra is, ami hamarosan napvilágot lát. Rákérdeztünk, mi a titka jól működő hármas szimbiózisuknak, és nincs-e féltékenykedés zenekaron belül. És nem tudtuk kikerülni a könnyűzenébe is beszivárgó politika kérdését, az egyre erősödő „kultúrkampfnak” köszönhetően.

ContextUs: Lassan vége a nyárnak, ami azt is jelenti, hogy elmúlt a fesztiválszezon. Sok helyen léptetek fel idén, többek között a VOLT-on, a Soundon, a Művészetek Völgyében, a Campuson, a Szigeten, a SZIN-en, a Strand Fesztiválon…  Melyik volt a legfárasztóbb?

Lábas Viki: Nem érzem magunkat fáradtnak, már most újrajátszanánk az egész nyarat. Idén léptünk fel a legtöbb nagyszínpadon. Sok különleges koncertünk volt. Az emberek egyre jobban jöttek velünk, egyre jobban érezték a zenekart. Ez volt az eddigi legsikeresebb nyarunk. Amikor pedig éppen nem koncerteztünk, akkor a stúdióban vettük fel a harmadik lemezünket.

Füstös Bálint: Különösen az utolsó két koncertünk, a Strandon és a Szigeten, annyira jól sikerült, olyan nyitott volt a közönség, hogy azt beszéltük, még nincs kedvünk visszamenni a klubokba. Nyilván vannak nekünk is fáradt pillanataink, de az egész csapat körülöttünk akkora szívvel-lélekkel teszi a dolgát, hogy az mindig újabb és újabb töltést ad nekünk.

Törőcsik Kristóf: Átvettük Vikitől ezt a nagyon pörgős, „mindent lehetőség szerint elsőre megcsinálni” mentalitást.

ContextUs: Melyiket kedvelitek jobban, a klub- és parkkoncerteket vagy a fesztiválfellépéseket?

FB: Mindegyik fellépésünk más miatt érdekes. A fesztiválokon rengeteg ember előtt játszhatunk nagyon jó atmoszférában. Igazi fesztivál hangulatú koncerteket tudunk ilyenkor adni. De nagyon szeretjük azt is, ha valamilyen különleges, természeti helyen lépünk fel, ami szintén hozzátesz az élményhez.

Ilyenkor előveszünk olyan dalokat is, amelyeket fesztiválokon kevésbé tudnánk eljátszani.

A klubokat pedig azért szeretjük, mert nagyon közel van hozzánk a közönség. Mindegyik típusú fellépésben van valami, ami a másikból hiányzik, és emiatt változatos koncerteket tudunk adni.

LV: Eddig az volt a jellemző, hogy nyár végére elfáradtunk, és alig vártuk, hogy mehessünk a „sötét lyukakba” játszani. Onnan pedig megint ki a napfénybe, a porba, a fesztiválvilágba vágytunk. Idén viszont úgy vagyunk vele, hogy elölről kezdenénk az egészet. Ebben az évben volt először, hogy igazán meg tudtuk élni a pillanatokat a koncerteken. Tudatosan ki akartuk élvezni a fesztiválszezon minden pillanatát, hiszen nagyon szerencsések vagyunk, hogy azt csinálhatjuk, amit igazán szeretünk.

TK: A naptárba vannak írva a koncertek, és nemrég visszanéztem májustól az eddigieket. Már most van pár olyan helyszín, amihez nem tudom felidézni az eseményeket.

Margaret Island – Hóvirág (HIVATALOS VIDEOKLIP)

Szezonindító koncert a Budapest Parkban, május 2-án! ✨⬇️https://www.budapestpark.hu/events/margaret-island-20200502Hallgasd meg a teljes új lemezt a csatorná…

FB: Ezt egy új dalba bele is fogalmaztuk: „ha valahova mész, ugyanoda érsz”. Minden városban ugyanaz a backstage, ugyanazokkal az emberekkel találkozunk, hiszen fix csapattal dolgozunk együtt. Ezért van az, hogy néha keverednek ezek a helyszínek, és sokszor nincs időnk az adott városban körülnézni, de amikor tehetjük, próbálunk mindig megismerkedni a hellyel és elmegyünk sétálni.  

LV: Beszélgetünk, közvetlenek vagyunk a közönséggel, és ezt szeretnénk is megtartani.

ContextUs: A zenekar 2013 őszén alakult meg, és azóta nagy sikereket könyvelhettetek el. Rögtön az elindulást követő évben elnyertétek a Hangfoglaló Magyarország Fődíját, egy évre rá a Fonogram-díjat, idén a Junior Artisjus-díjat. Két albumotok jelent meg, és nemsokára jön a harmadik is, csak hogy néhány mérföldkövet említsek a pályátokról! Fiatal, induló zenekarként minek tudjátok be a sikert?

FB: Kezdettől fogva úgy fogtuk fel a Margaret Islandet, hogy nagyon szeretünk együtt zenélni, és szeretnénk minél többet színpadon, próbateremben, stúdióban együtt lenni, alkotni. A háttérmunkálatokon is rengeteget dolgoztunk már a legelejétől.

Azt szoktam mondani, hogy mindent meg kell tenned azért, hogy utána már csak a szerencsén múljon.

Úgy gondolom, mi tényleg mindent meg is tettünk, és a szerencse is mellettünk állt, hogy ennyire gyorsan megvalósultak az álmaink. Zenével foglalkozhatunk, és a nagy csapat körülöttünk szintén ezen fáradozik.

LV: Egyrészt fanatikusak vagyunk, másrészt tényleg nem sajnáljuk az időt meg az energiát. Szerintem ez a titok.

ContextUs: Ez azt is jelenti, hogy sokat vagytok együtt?

LV: Igen. Többet vagyunk együtt, mint a saját családunkkal.

ContextUs: A család ezt hogyan tolerálja?

FB: Megtanulták, hogy kénytelenek alkalmazkodni. (nevetnek)

LB: Visszatérve a sikereinkre! A közönségnek nagyon hálásak vagyunk. Ha nem jönnek el a koncertjeinkre, nem hallgatják meg a dalainkat, nem vesznek lemezt, akkor nem tartunk itt. Minden fellépés után kimegyünk beszélgetni velük, és nagyon durva élmény visszahallani, hogy egy-egy dal milyen sokat jelent, mennyit segít nekik. Minket is gyógyít, ha zenélünk, rengeteg energia felszabadul ilyenkor.

FB: Nagyon ki tud kapcsolni minket is egy koncert, mert ilyenkor csak oda koncentrálunk.

TK: Olyan, mint egy megtisztulás.

ContextUs: És ezt az n+1. fesztiválfellépés is után is valóban így érzitek?

LV: Sőt, még jobban. (nevet)

FB: Abszolút. Annyira jó zenészekkel állunk színpadon, mint Dani (Gerendás Dani – a szerk.), Tomi (Verók Tomi), Berci (Sárkány Berci), Kurszán (Koltay Kurszán), akik mindig tudnak hozni egy olyan új dolgot, ami tovább lendít, felszabadít minket.

Például a strandfesztiválos volt a legutóbbi fesztiválfellépésünk, és annyira élveztük a színpadon zenélést, hogy eszünkbe sem jutott, hogy ez munka.

Ez inkább egy játék, és szuper, hogy ezt több ezer ember előtt csinálhatjuk.

LV: Mindig beletesszük az energiát, bármennyire is nehezek a körülmények. És amikor ezt visszakapod a közönségtől, sőt, amikor a közönség energiája túltesz a sajátodon, úgy érzed, mindent oda akarsz adni nekik, és még jobban tenni a dolgodat.

FB: Van, hogy a közönség még többet ki tud hozni belőlünk. Azért is tud az n+1. fellépés is érdekes lenni, mert nincs két egyforma. Hiába ugyanazokat a dalokat játsszuk el és ugyanaz a koncert gerince, nem tudjuk előre, hogy mi fog történni.

Margaretisland Fotó Pályi Zsófia 1
Margaret Island Tagjai, Füstös Bálint (B), Törőcsik Kristóf (K) És Lábas Viki / Fotó: Pályi Zsófia

ContextUs: Legújabb, harmadik lemezetek szeptember 10-től lesz elérhető. 2 év telt el legutóbbi albumotok, a Bakancslista óta. Mi az oka ennek a viszonylag nagyobb kihagyásnak?

FB: Az első és a második lemez között nagyon rövid idő telt el, kevesebb mint egy év. Utána úgy éreztük, hogy sok mindent kiírtunk magunkból. Ráadásul rengeteget koncerteztünk az elmúlt másfél-két évben.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ezekből az aktuális élményekből íródott a harmadik lemez anyaga. Sok új dolgot igyekeztünk kipróbálni, sőt változtatni a munkamódszerünkön.[/perfectpullquote]

Ez is kizökkentett minket a komfortzónánkból, s ennek eredményeképpen születtek olyan dolgok, amelyek egyébként nem jöttek volna létre.

TK: Szerettünk volna időt adni magunknak. Míg a második lemez még az első hátán megélt, mondhatni, abból a holdudvarból nőtt ki, a harmadik vízválasztó lett.

LV: Nagyon sokat kísérleteztünk, és úgy voltunk vele, ha megtehetjük, hogy magunkra szánjuk azt az egy évet, amíg elkészült a lemez, akkor azt maximálisan csináljuk, úgy, ahogyan mi szeretnénk. Új hangszínekkel, új külső fülekkel. Dolgoztunk együtt producerekkel, Monkeyneckkel, Fodor Máriusszal a Magashegyi Undergroundból.

Apey and the Pea: Az egész világ ellen buzdítunk – Interjú

A kecskeméti Félelem és reszketés után mi hír az Apey and the Pea zenekar háza táján? Állításuk szerint nem terveznek kecskét áldozni vagy kinyírni egymást. Azóta a NAGY-SZÍN-PAD legjobbjai közé beválasztották a bandát. Az Apey and the Pea tagjaival beszélgettünk.

Először énekel a lemezen magyarul az Apey and the Pea-ből Apey, akivel lett egy közös dalunk. Szerettük volna megmutatni, hogy mennyire sokszínű emberek vesznek minket körbe, és milyen sokszínű emberekkel állunk együtt a színpadon. A közönségünk is olyan, hogy a 3 évesektől a 99 évesekig járnak a koncertjeinkre. Azt is fontosnak tartottuk megmutatni, hogy mi magunk mennyire nyitottak vagyunk egymásra. Elég eklektikus lett a lemez. Kíváncsiak vagyunk, milyen lesz a fogadtatása. A mi kis Margaret Island-családunkon belül eltérnek a vélemények: van, akinek tetszik, van, akinek sok, van, akinek a régi tetszik jobban, és van, aki szerint élőben fog igazán jól szólni. Egyszóval, megosztó az új lemez.

ContextUs: Az új album koncepciója volt, hogy ezt a sokszínűséget megmutassátok, s a lemez széles korosztálynak szóljon?

TK: Igen, Bálint fogalmazta meg az elején, hogy szeretne egy jó poplemezt csinálni.

FB: Emellett ez egy újrakezdés is volt a számunkra, kísérletezés. Van, ugye, az első két lemez, amiket nagyon szeretünk, és sokan ismerik őket. De úgy éreztük, szeretnénk most kötöttségek nélkül dolgozni, elszakadva attól, hogy korábban mit csináltunk. Megmutattunk sok színt, és az idő eldönti majd, melyiket visszük tovább.

LV: Nem akartuk magunkat keretek közé szorítani. Nem akartuk, hogy az emberek azt mondják, na, ez megint egy Margaret Island-es dal! Vagy hogy csak ez a Margaret!

S közben sokkal jobban összeértünk mi magunk is, a csapat is jobban egyben van. Ismerjük a közönségünket, az ő lelkiviláguk, életük alakulása szintén hatással van ránk.

S mindezek lenyomata a harmadik album. Nagyon sok szöveget mi írtunk, vagy másokkal közösen. Ez az album nagyon mi vagyunk jelenleg!

Margaret Island – Eső (HIVATALOS VIDEOKLIP)

Szezonindító koncert a Budapest Parkban, május 2-án! ✨⬇️https://www.budapestpark.hu/events/margaret-island-20200502Hallgasd meg a teljes új lemezt a csatorná…

ContextUs: És ha már szövegek! Korábbi dalaitok közül kettőhöz Bródy János írt szöveget, és lemezeiteken Bródy-feldolgozások is helyet kaptak. A közelgő albumon is közreműködött?

LV: Igen, ez már hagyomány! (nevet) Van egy dal, amit Kristóf írt, amelyhez pedig Bródy írta a szöveget, továbbá feldolgoztunk egy Bródy János-Gerendás Péter szerzeményt.

ContextUs: Mi a címe az új albumnak?

LV: Három. (nevet) Valójában nincs címe, hanem három vonal szerepel a borítón. Sok ötletünk volt a címadással kapcsolatban. Végül azért maradtunk a III-nál, mert hárman indultunk el Bálint szobájából, ez a harmadik lemezünk, és ez volt a leginkább közös munkánk, ami hármunkból indult ki. És mivel ez valóban egy újrakezdés is, azt gondoltunk, a minimál lenne a legjobb, a három vonal.

A kevesebb több gondolat mentén olyan dolgot akartunk, ami kifejezi a letisztultabb zenei irányultságunkat.

Ha olyan címet adtunk volna neki, mint az első kettőnek, akkor az pátoszos lett volna. Mi pedig nem akartunk a gyerekcipőben benne ragadni, hanem ebből egyet lépni előre.

TK: Kemény Zsófival és Hujber Szabolccsal írtunk közösen dalokat. Szabival ez már egy jól bevett szokás. A különbség a korábbiakhoz képest, hogy most jobban kivettük a részünket a szövegírásból. A saját gondolataink jobban bele tudtak kerülni a számokba.

FB: Amikor megvoltak a gondolataink és jegyzeteink, de elakadtunk, akkor Szabi volt segítségünkre a szöveg összefűzésében. Neki nagy rutinja van ebben, és minket is nagyon jól ismer.

LV: Kemény Zsófival azért is klassz volt együtt dolgozni, mert jót tett a lemeznek a női látásmód. Az „unisex” számok után a szövegvilágban is jól jött Zsófi személyisége. Segítségével jobban átmegy az üzenet a női rajongók felé.

ContextUs: Hallgatva titeket, az fogalmazódott meg bennem, hogy figyelemre méltó a hármasotok. Nagyon különleges és ritka, hogy három ember ennyire jóban tud lenni egymással.

FB: Próbáljuk is őrizni és védeni ezt a kapcsolatot. Ehhez azt gondolom, sok odafigyelés kell.

TK: Persze nem titok, hogy a négy év alatt azért voltak hullámvölgyek nálunk is. De amikor kijövünk belőle, hatványozottan azt érezzük, még sokkal jobb együtt.

FB: Sok mindent átéltünk már közösen. Tudjuk, hogy maximálisan bízhatunk egymásban. És ha nagyon más emberek is vagyunk, az értékrendünk, a gondolkodásmódunk egyfelé visz bennünket.

LV: Mind a hárman nagyon eltérő személyiségek vagyunk, igen. Bálint az „agy”, Kristóf a „művészember”, én meg vagyok „a nő”. (nevet) Jól kiegészítjük egymást.

FB: Nem, Viki a zenekar a motorja, a fáradhatatlan energia és új ötletek forrása.

ContextUs: A zenekar többi, „körön kívüli” tagjai nem féltékenyek a ti hármasotokra?

TK: Nem, a kezdetektől lefektettük ezeket az alapokat. Van, aki jobban megérti és elfogadja ezt, van, aki nehezebben. De fontos, hogy a többiek is az elejétől fogva velünk vannak, ők is a barátaink.

FB: Kellett egy kis idő, amíg mindenki megtalálta a helyét a csapatban, ahol mindenkinek fontos szerepe van. Ők is alakították a zenekart, és van beleszólásuk a banda életébe. De kell, hogy legyen egy szűk mag, mert különben nem tudnánk egy irányba menni.

Facebook

No Description

ContextUs: Az új albumról a Legszebb szavak című számotok úgy született, hogy Hujber Szabolcs szövegíró dalszöveggé fűzte a közönség által legszebbnek szavazott szavakat. Így szerepel a dalban például az „aranyhíd”, a „hattyú”, a „csúszda”, a „levendula”, stb. Számotokra melyik a legszebb magyar szó?

LV: Csend, és ez az új albumhoz is kapcsolódik.

FB: Én is az albumról mondom: kikelet.

TK: Ellőttétek előlem a lehetőségeket! (nevetnek). A külföldiek szerint állítólag a cipőfűző hangzik a legszebben magyarul. Viccet félretéve, nehéz egyet kiválasztani.

FB: Nem könnyű a szavak jelentésétől elvonatkoztatni.

LV: Én imádom a magyar nyelvet, szeretem, hogy sokszínű és nyakatekert. Ami a szépsége, az a korlátja is egyben. Beszélünk egy különleges nyelvet, amit mi érzünk a legmélyebben, de be is határol minket.

FB: Az angolban sokkal általánosabban lehet fogalmazni, a magyar szavaknak viszont sok rétege van.

Az év szava a “Bubi”, az év antiszava a “plázaterepjáró”

Hagyomány, hogy a múzeumok éjszakáján, a Magyar Nyelv Múzeumában rendezett programon jelentik be, mi is lett a hazai nyelvész közösség szerint az év szava, antiszava, ifjúsági szava és költői szava. Minya Károly, a Nyíregyházi Egyetem főiskolai oktatója, szókincskutató a döntést azzal indokolta, hogy a Bubi környezetbarát és közösségteremtő kerékpár-kölcsönző rendszer.

ContextUs: Maradtok akkor azon a vonalon, hogy a kezdeti angol nyelvű szárnypróbálgatást követően magyarul énekeltek?

LV: Egyelőre igen. De semmit nem zárunk ki. Ha majd egyszer annyira fogok tudni angolul, akkor akár angolul is szívesen énekelek. Magyarként megtanulni angolul nem nagy kihívás. A kiejtés azonban messze áll tőlünk. Ha elmész az USA-ba, ott is más, és megint más Angliában vagy egy másik külföldi országban.

Azért kezdtünk angolul énekelni még a legelején, mert az a zenei stílus, amit mi képviselünk, angolszász gyökerekkel rendelkezik.

Kristófnak is először angolul jönnek a gondolatok, és azt írjuk át magyarra. Bródy volt az első, aki azt mondta, hogy magyarul folytassuk. És igaza lett.

TK: Az angolban az egyszerűbb, rövid szótagból álló szavak tudnak működni. Magyarul jól énekelhető dallamra adaptálni ezt úgy, hogy megmaradjon a jelentése, az íze, és úgy hangozzon, ahogy szeretnénk, nagyon nehéz.

FB: Azt azonnal éreztük, hogy a magyar szavaknak mekkora ereje van, és milyen változást hozott egyes rajongók életében. A közönség reakciója is ezt támasztotta alá, és hozzánk is közelebb áll a magyar szöveg.

LV: Fontosnak tartjuk, hogy Magyarországon a magyaroknak magyarul adjunk valamit, ami egy közös kincs lehet. A közönség is a magyar szavak által tud jönni velünk. Ha ezt a szintet meg tudnánk ütni angolul, akkor lehet, hogy tennénk egy próbát a külföldi kikacsintással.

FB: Az angol nyelven éneklés, a külföldi koncertezés nincs napirenden jelenleg. De a hazai rajongók miatt is fontos, hogy folyamatosan figyeljünk arra, mindig legyenek újdonságok, nekünk is kihívások. Tudjunk időről időre valami újat adni a közönségünknek.

ContextUs: A koncertjeiteken számos fiatalt láthatunk. Visszakapcsolódva a magyar szavakhoz: idén az év ifjúsági szavának az egoszörföt választották. Elképzelhető, hogy elhangzik majd egyszer ez is egy Margaret Island-dalban?

LV: Mit jelen ez a szó? Hogy valaki annyira egoista, hogy csak magával foglalkozik? Számomra ez nagyon idegennek hangzik, egy rap-szövegben el tudom képzelni, de a Margaret Islandben egyelőre nem. Olyan értelemben viszont van benne valami, hogy a mai világban minden erről szól. Az ego, az individuum a fontos, közben meg elfelejtettünk embernek lenni, és közösségben, családban gondolkodni. Szép dolog az egocentrizmus és az önismeret, de ha közben nincsenek társak melletted, akkor úgysem ér semmit. Ez az egoszörf szó egy társadalomkritika inkább.

FB: Bizonyos értelemben fontos az ego. Egymás között is szoktunk arról beszélni, hogy olyan emberek vagyunk, akiknek időről időre szükségünk van egyedüllétre. Akkor tudunk csapatban nagyon jól együttműködni.

Facebook

No Description

ContextUs: Visszakanyarodva a III-hoz: szintén szeptemberben lesz a lemezbemutató koncert. Mivel készültök a Budapest Parkban, 21-én?

LV: Ez lesz az egyetlen olyan koncert, ahol az elejétől a végéig eljátsszuk a lemez mind a 13 új dalát. Ez fog kiegészülni még 10 régi, bevált, kedvelt számmal. Vendégünk lesz Gerendás Péter, Bródy János, bár utóbbi nem a színpadon. Apey-vel előadjuk a közös dalunkat, és ott lesz JumoDaddy, Horváth Gáspár az Irie Maffiából.

FB: Számunkra kihívás ennyi új dalt játszani a közönségnek, mert nem tudjuk, hogyan fognak rá reagálni.

TK: Ráadásul viszonylag friss lesz akkor még a lemez, nem fogja tudni mindenki meghallgatni.

https://www.youtube.com/watch?v=R9On68Hw1HI

ContextUs: Vlogot is indítottatok nemrég, ahol legutóbb Berci egy napját lehetett követni. Elvárásként fogalmazódik meg számotokra, hogy a közönséggel való, social media felületeken történő kommunikáció mellett egy személyesebb, intimebb teret is megmutassatok a rajongóknak?

LV: Nem érezzük elvárásnak. A vlog gondolata onnan jött, hogy szerettük volna a zenekarunk tagjait így, ahogyan most vagyunk az Útravalóban bemutatni. A koncepció, hogy a zenekar tagját egy stáb taggal együtt mutassuk be, hogy lássák a rajongók, mennyire jófejek, és milyen jó együtt dolgozni velük.

Ez nem külső nyomás. S mindez úgy kapcsolódik az új lemezhez, hogy azon szerepel az Útravaló című dal, ami az utazásainkról és a közönséggel való találkozásainkról szól.

Azt éreztük már az elején, hogy ez egy különösen jó fesztiválszezon lesz, és ennek hangulatát a magunk számára is szerettük volna megörökíteni.

ContextUs: Itt, Magyarországon élünk, és nem tudjuk kivonni magunkat a közéleti, politikai történések alól. Kultúrkampf zajlik az országban, ami a magyar könnyűzenébe is befészkelte magát. Tóth Vera után most Fluor Tomit is elérte, akit „MSZP-szimpatizánsnak” titulált a Magyar Idők. Tartotok-e attól, hogy ez érint benneteket is, esetleg rátok aggatnak valami mondvacsinált dolgot, és nem játsszák a dalaitokat például a Petőfi Rádióban?

LV: A félelem megvan, mert olyanok írnak a zenészekről, akik nem ismerik őket. Az újságírók nem a barátaink, hanem újságírók. Én soha nem fogok politikáról beszélni a színpadon, és nem fogok senkit semmire sem buzdítani, mert nem az a feladatom.

Mi zenészek vagyunk, van egy értékrendszerünk, amit a szüleinktől kaptunk. Ehhez tartozik mindaz, amit olvasunk, és amiben egyetértünk a világgal és amiben nem.

Nagyon fontos, hogy kritikusak legyünk, és gondolkodjunk. Fontos, hogy kérdéseket tegyünk fel, de nem üzengetéssel. Leülünk, egymás szemébe nézünk és beszélgetünk. A politika, ami nem ezt csinálja, tőlünk nagyon távol áll, és nem foglalkozunk vele.

TK: Fluor Tomi szeret beleállni ebbe. Aki magára ismer abban az értékrendben, amit mi képviselünk, úgyis jön velünk. És ez a fontos. A koncerteken a hasonló gondolkodású emberek találkoznak. Magánemberként persze nekünk is megvan mindenről a véleményünk.

FB: Az, hogy igyekszünk távol maradni tőle, nem jelenti azt, hogy ne foglalkoznánk a bennünket körülvevő eseményekkel. Mi a gondolatiságunkkal, értékrendünkkel próbálunk példát mutatni, függetlenül a politikától.

CV

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb pályakezdő zenekar a hazai könnyűzenei palettán. Mindössze három éves fennállásukat követően születésnapjukat Budapest legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén, a Budapest Parkban ünnepelték meg, több mint négyezer rajongóval együtt. Két albumuk jelent meg eddig: Egyszer volt (2015), Bakancslista (2016). A harmadik megjelenés előtt III címen. Több díjjal jutalmazták őket, mint például Hangfoglaló Magyarország fődíj (2014), Fonogram-díj az év felfedezettje kategóriában, az Egyszer volt albumuknak köszönhetően.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet