Charles Dickens Twist Olivérje új lendületet kap a viktoriánus regény sztárokkal teletűzdelt BBC-előzménysorozatban, amely rávilágít a párhuzamra a 19. századi és mai élelmiszerszegénység között.

A BBC sorozat az eredeti szereplők új oldalát mutatja meg

Charles Dickens 1838-as klasszikusának leghíresebb sorát – „Kérem, uram, még szeretnék” – és Marcus Rashford gyermekéhségcsökkentési kampányát visszhangozva a hamarosan megjelenő, 10 részes Dodger családi kalandsorozat írói azt mondják, hogy „tudatos erőfeszítéseket tettek” Dickens figuráinak, a Művészes Dodgernek és Fagin bűnözőnek a hőstettei alapján készített műsorukban az élelmiszerszegénységet helyezték „előtérbe”, írja a The Guardian.

A spin-off a Christopher Eccleston által alakított Fagin háttértörténetét hozza létre, ami „érdekesebbé, rokonszenvesebbé és viccesebbé teszi… mint egy Robin Hood karakter”, mint a korábbi képernyős verziókban, és arra utal, hogy antiszemita támadás áldozata lehetett.

Bár a gyors tempójú Dodger nem nézi el a szereplők által elkövetett bűncselekményeket, mégis megmagyarázza, miért teszik.

Az egész a túlélés, nincs kire támaszkodni. Ahogy Fagin mondja: „Ha nem rabolunk, nem tudunk enni, és ha nem tudunk enni, éhen halunk és meghalunk”. Ez egy túlélési ösztön; ő nem egy kapzsi ember, aki pénzt akar, ahogy a múltban láttad

– mondta Rhys Thomas, a sorozat egyik alkotója.

Az új Twist Olivérrel oktatni és szórakoztatni is szeretnének

Thomas és Lucy Montgomery komikusok és írók is feltűnnek a műsorban, valamint olyan sztárok, akik valós történelmi karaktereket alakítanak, hogy segítsenek történelmet tanítani a közönségnek, köztük David Threlfall, mint a főváros első rendőrfőnöke, Sir Charles Rowan és a szexuális oktatásért felelős Tanya Reynolds. A szereplők történelemórákat is rögzítettek a BBC weboldalára.

Az írók elmondták, hogy azért vitték Dodgert a BBC-hez, mert szerintük ez összecseng a szervezet tájékoztatási, oktatási és szórakoztatási küldetésével.

A felvetett társadalmi problémák ellenére a sorozat optimista és vicces, mondta Montgomery: „A gyerekek ügyesek, és bátorságukat és szellemességüket arra használják, hogy kikerüljenek a problémákból.”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet