Kiosztották a Magyar filmkritikusok díjait – Szilágyi Zsófia Egy nap filmje nyerte a fődíjat

Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje kapta a B. Nagy Lászlóról elnevezett fődíjat a magyar filmkritikusoktól a pénteki budapesti díjátadón, ahol Ragályi Elemér Kossuth-díjas operatőrt életműdíjjal tüntették ki.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) film- és tévékritikus szakosztálya és a Magyar Filmművészek Szövetsége filmkritikus szakosztálya tagjai a legjobb rendezés díját Kenyeres Bálint Tegnap című filmjének ítélték oda, míg a legjobb animációs filmért járó elismerést Traub Viktória Sellők és rinocéroszok című alkotása érdemelte ki – közölte a MÚOSZ az MTI-vel.

OSTROM (A Siege) – filmrészlet (excerpt)

A short film by István Kovács For inquiries, please contact Gábor Osváth ([email protected])

Kovács István Ostrom című filmje a legjobb kisjátékfilm díját kapta, míg az előző év legjobb dokumentumfilmje Zurbó Dorottya Könnyű leckék című alkotása lett.

A legjobb forgatókönyv díját Schwechtje Mihály érdemelte ki a Remélem legközelebb sikerül meghalnod című filmért.

De ez az alkotás megkapta a legjobb első filmnek járó elismerést is. Operatőri díjban Máthé Tibor részesült Szász János A hentes, a kurva és a félszemű című filmjének fényképezéséért.

Egy nap (12) – #2 előzetes

Az Egy nap november 8-tól látható országszerte a mozikban! Anna 40 körül van. Rohan. Van három gyereke, férje, munkája, anyagi szorongása. A pénzük fillére, …

A legjobb női főszereplő díját Szamosi Zsófia kapta az Egy nap című filmben nyújtott alakításáért, a legjobb férfi főszereplő Hegedűs D. Géza lett A hentes, a kurva és a félszemű című filmben nyújtott játékáért.

Rossz versek előzetes (12)

“Olyan filmet akartam készíteni, amelyből rá lehet ismerni a valóságra, melyben Magyarországon élünk.” Reisz Gábor második filmje, a Rossz versek időutazásra…

 

Reisz Gábor Rossz versek című filmje három díjban is részesült: Monori Lili a legjobb női epizódalakítás díját érdemelte ki, a legjobb férfi epizódalakításért járó elismerést Kovács Zsolt kapta, a legjobb vágásért járó díjjal pedig Tálas Zsófiát tüntették ki.

Nemes Jeles László Napszállta című alkotásáért a legjobb látványterv díját kapta Rajk László.

Melis László érdemelte ki a legjobb filmzenének járó elismerést a Napszállta, A rossz árnyék, És a halottak újra énekelnek című filmekért.

Ruben Brandt, a gyűjtő (12) előzetes

Nézd meg a filmet a Cinegón! https://cinego.hu/filmek/ruben-brandt-a-gyujto A Ruben Brandt, a gyűjtő a magyar animáció régi adósságát törleszti, egy igazi al…

Az elmúlt év legjobb tévésorozata az Aranyélet című alkotás lett, míg különdíjban részesült Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs filmje. A Magyar Filmkritikusok Díját immár 57. alkalommal adták át az előző év legjobbnak ítélt teljesítményeiért.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból