Követem Élet + Stílus Kutatás szerint az Rh-negatív vércsoporttal rendelkezők nem a Földről...

Kutatás szerint az Rh-negatív vércsoporttal rendelkezők nem a Földről származhatnak

Promóció

Született egy új teória, kutatás útján, hogy az Rh-negatív faktorral rendelkező emberek öröklődése anomáliába torkollik. Hogyan lehetséges ez? 

Promóció
- Advertisement -

Az alap vércsoportok: A, B, AB és 0. Ezek mindegyike rendelkezhet Rh-faktorral. Ennek értelmében létezik Rh-negatív és Rh-pozitív is. Az RH-faktor megléte és elnevezése a Rhesus majmok kísérleteiből származik. A teória szerint a negatívak DNS-e nem földi eredetű szekvenciákat is tartalmaz, és a népesség mindössze 15%-a hordozza magában az Rh-negatív vércsoportot.

Az RH-faktor konkrétabban egy antigént jelent, ami 1) van a vérben 2) vagy nincs a vérben. A Rhesus majmok vérében fellelhetőek. A genetikai kutatások alapján mindent képesek vagyunk örököni az őseinktől, kivéve a mutációkat – írja a Collective Evolution. Elődeinktől mindenféle mixeket kaphatunk. De alapvetően visszakereshető az eredete a géneknek.

Ha a majmoknak és az embernek volt közös őse, az magyarázza az RH-faktor meglétét.

Hiszen minden főemlős rendelkezik vele. Kivéve azt a 15%-át az embereknek! Sőt, élnek vércsoportnélküli emberek is – írja az Index. Az orvosok a huszadik század közepén kezdték összekapcsolni a betegségeket és a vércsoportokat.

Azóta kiderült, hogy az A vércsoportba tartozóknál például magasabb bizonyos rákfajták kialakulása, vagy hajlamosabbak szívbetegségekre.

Más vércsoportoknál mások a kockázatok. Az okokra azonban még nem jöttek rá a kutatók, éppen csak pedzegetik az indokokat. Kevin Kain, a Torontói Egyetem kutatója azt vizsgálja például, hogy miért védettebbek a 0-s vércsoportúak a maláriával szemben.

Típusok tesztelésére hivatott paletta Londonban 1980-ban / Fotó: Science Society Picture Library / Getty Images Hungary

De visszatérve az Rh-negatív vércsoporthoz! Mivel minden az őseinktől jön, akkor az Rh megléte is. Sehol máshol a természetben nem fedezhető fel az antigén, csak a főemlősöknél. Mi tehát a magyarázat arra, hogy némelyekből hiányzik? Talán az, hogy az ősünk nem itt fejlődött ki a Földön? – tehetnénk fel a kérdést.

Érdekes tény, hogy egy Rh-negatív anya, ha Rh-pozitív bébivel várandós, akkor a teste azt megtámadja, antitesteket kezd termelni. Ennek értelmében két lehetőség adott: elvetél vagy beteg gyermeke születik. Ezt hívják Rh-összeférhetetlenségnek. Így nem árt a pároknak teszteltetni magukat a faktorra, mert a második babánál komoly gondok jelentkezhetnek! De miért ítéli “idegennek” a szervezete azt a bébit?

Ez a furcsaság arra utal, hogy két egymással keresztezni képes, de genetikailag nem azonos faj utódja jön létre.

A tudósok anomáliaként tekintenek most az RH-negatív vércsoporttal rendelkező emberek létrejöttére. Ha ez mutáció eredménye, akkor hogyan öröklődhet? Miért nem veszik ki, ha ilyen veszélyes? Ha pedig a megoldás egy másik ős, akkor honnan eredünk?

Néhány jellemzője az Rh-negatív embereknek:

– A sehova nem tartozás érzése

– “Misszió” érzés az életükben

– Emberiség iránt érzett nagyfokú empátia, érzékenység

– Plusz borda vagy csigolya

– Magasabb IQ

– Fogékonyság és érdeklődés a tudomány és sci-fi irányába

– Fokozott pszichés ill. intuitív képességek

– Magasabb vérnyomás

– Gyakori a világos szemszín

– Érzékenyebb a napfényre, hőre

– Élénk álmok

– Erős megérző képesség

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3