Az egyik legkorábbi vaginaversnek megtalálták egy példányát, amely 200 évvel korábbi, mint amikorra az ilyen jellegű verset eddig datálták. A Rózsatövis című alkotásra egy kutató bukkant Ausztriában. A felfedezés alapjaiban írja át a szexuális töltetű versekről alkotott történelmet.

Az irodalmi művek sokaságában létezik egy örök életű kedvenc, amelytől a mai napig elpirulunk. A vagináról szóló írásokat, verseket, egyéb műveket korszaktól függetlenül mindig is inkább titokban olvasták az emberek, pedig mindenki tudja, hogy ezek már nagyon régóta léteznek. Eddig 1500-ra tették a legkorábbi nemi szervről szóló vers dátumát, de egy nemrég történt felfedezés átírja ezt a dátumot.

Women Crop2
Középkori Festmény / Fotó: The British Library

Egy kutató az ausztriai Melki apátság könyvtárában bukkant rá a 60 soros versre, mely a Der Rosendorn, azaz A Rózsatövis címet viseli. Christine Glaßner, az Ausztriai Tudományos Akadémia Középkori Kutatóintézetének munkatársa vizsgálta meg az alkotást, jellemzésében okos, intelligens műnek írta le. A versben egy – valószínűleg szűz – lány veszekszik a saját nemi szervével arról, hogy ő vagy a vaginája szerez nagyobb örömöt a férfiaknak. Végül a vagina érvelése után megállapodnak abban, jobb, ha barátságban élnek, és a lány elfogadja a testét.

Vaginák énekelnek ebben a szürreális videóban / ContextUs

Míg a korábbi reklámok mind szégyellni való dologként állították be a menstruációt, illetve a női nemi szerveket a Libresse kampánya szerint ideje a maga természetességében szemlélni és ünnepelni mindent, ami a vaginát nagyszerűvé teszi. Mer än hälften tycker inte att deras vulva är perfekt. Men det finns bara en perfekt vulva, din!

A The Guardian szerint a felfedezés átírja a középkori szexuális irodalomról alkotott ismeretünket. Főként azt a tényt, hogy eddig azt hittük, a legkorábbi alkotás csak 1500-ban jelent meg, holott már jóval korábban foglalkoztak a témával. Glaßner állítja, a vers lényege tulajdonképpen az, hogy az embert nem lehet elválasztani a saját nemétől.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.