Olvasom A vagina monológok elődje régebbi, mint eddig hitték

A vagina monológok elődje régebbi, mint eddig hitték

Promóció

Az egyik legkorábbi vaginaversnek megtalálták egy példányát, amely 200 évvel korábbi, mint amikorra az ilyen jellegű verset eddig datálták. A Rózsatövis című alkotásra egy kutató bukkant Ausztriában. A felfedezés alapjaiban írja át a szexuális töltetű versekről alkotott történelmet.

Promóció
- Advertisement -

Az irodalmi művek sokaságában létezik egy örök életű kedvenc, amelytől a mai napig elpirulunk. A vagináról szóló írásokat, verseket, egyéb műveket korszaktól függetlenül mindig is inkább titokban olvasták az emberek, pedig mindenki tudja, hogy ezek már nagyon régóta léteznek. Eddig 1500-ra tették a legkorábbi nemi szervről szóló vers dátumát, de egy nemrég történt felfedezés átírja ezt a dátumot.

Középkori festmény / Fotó: The British Library

Egy kutató az ausztriai Melki apátság könyvtárában bukkant rá a 60 soros versre, mely a Der Rosendorn, azaz A Rózsatövis címet viseli. Christine Glaßner, az Ausztriai Tudományos Akadémia Középkori Kutatóintézetének munkatársa vizsgálta meg az alkotást, jellemzésében okos, intelligens műnek írta le. A versben egy – valószínűleg szűz – lány veszekszik a saját nemi szervével arról, hogy ő vagy a vaginája szerez nagyobb örömöt a férfiaknak. Végül a vagina érvelése után megállapodnak abban, jobb, ha barátságban élnek, és a lány elfogadja a testét.

Vaginák énekelnek ebben a szürreális videóban / ContextUs

Míg a korábbi reklámok mind szégyellni való dologként állították be a menstruációt, illetve a női nemi szerveket a Libresse kampánya szerint ideje a maga természetességében szemlélni és ünnepelni mindent, ami a vaginát nagyszerűvé teszi. Mer än hälften tycker inte att deras vulva är perfekt. Men det finns bara en perfekt vulva, din!

A The Guardian szerint a felfedezés átírja a középkori szexuális irodalomról alkotott ismeretünket. Főként azt a tényt, hogy eddig azt hittük, a legkorábbi alkotás csak 1500-ban jelent meg, holott már jóval korábban foglalkoztak a témával. Glaßner állítja, a vers lényege tulajdonképpen az, hogy az embert nem lehet elválasztani a saját nemétől.

Promóció
ForrásThe Cut
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3