Az egyik legkorábbi vaginaversnek megtalálták egy példányát, amely 200 évvel korábbi, mint amikorra az ilyen jellegű verset eddig datálták. A Rózsatövis című alkotásra egy kutató bukkant Ausztriában. A felfedezés alapjaiban írja át a szexuális töltetű versekről alkotott történelmet.

Az irodalmi művek sokaságában létezik egy örök életű kedvenc, amelytől a mai napig elpirulunk. A vagináról szóló írásokat, verseket, egyéb műveket korszaktól függetlenül mindig is inkább titokban olvasták az emberek, pedig mindenki tudja, hogy ezek már nagyon régóta léteznek. Eddig 1500-ra tették a legkorábbi nemi szervről szóló vers dátumát, de egy nemrég történt felfedezés átírja ezt a dátumot.

Women Crop2
Középkori Festmény / Fotó: The British Library

Egy kutató az ausztriai Melki apátság könyvtárában bukkant rá a 60 soros versre, mely a Der Rosendorn, azaz A Rózsatövis címet viseli. Christine Glaßner, az Ausztriai Tudományos Akadémia Középkori Kutatóintézetének munkatársa vizsgálta meg az alkotást, jellemzésében okos, intelligens műnek írta le. A versben egy – valószínűleg szűz – lány veszekszik a saját nemi szervével arról, hogy ő vagy a vaginája szerez nagyobb örömöt a férfiaknak. Végül a vagina érvelése után megállapodnak abban, jobb, ha barátságban élnek, és a lány elfogadja a testét.

Vaginák énekelnek ebben a szürreális videóban / ContextUs

Míg a korábbi reklámok mind szégyellni való dologként állították be a menstruációt, illetve a női nemi szerveket a Libresse kampánya szerint ideje a maga természetességében szemlélni és ünnepelni mindent, ami a vaginát nagyszerűvé teszi. Mer än hälften tycker inte att deras vulva är perfekt. Men det finns bara en perfekt vulva, din!

A The Guardian szerint a felfedezés átírja a középkori szexuális irodalomról alkotott ismeretünket. Főként azt a tényt, hogy eddig azt hittük, a legkorábbi alkotás csak 1500-ban jelent meg, holott már jóval korábban foglalkoztak a témával. Glaßner állítja, a vers lényege tulajdonképpen az, hogy az embert nem lehet elválasztani a saját nemétől.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet