Követem Élet + Stílus Ha libabőrös leszel, mikor zenét hallgatsz, különleges agyad van...

Ha libabőrös leszel, mikor zenét hallgatsz, különleges agyad van kutatások szerint

Promóció

Körülbelül a népesség fele tapasztal libabőrt, amikor zenét hallgat. A jelenség okáról viszont évek óta vitáznak. Matthew Sachs készített egy kutatást, ami választ adhat a kérdésre, írja az Awareness Act.

Promóció
- Advertisement -

A Harvard egykori hallgatója húsz diákot vizsgált. Matthew Sachs kutatócsoportja az alanyok agyát monitorozták, miközben a kedvenc dalaikat hallgatták. A kutatásban az agy különböző régióit és az aközötti kommunikációt vizsgálták.

Bizonyították, az emberek kreatívabban gondolkodnak, ha több pénzt kapnak érte

„Meg tudná fizetni az embereket, hogy kreatívabb ötletekkel álljanak elő?” – kérdezte Gary Charness és Daniela Grieco, akik mindketten közgazdászok. Új tanulmányukban, amely a Journal of the European Economic Association nevű lapban jelent meg, a kreativitás problematikáját járták körbe. A párosnak eszébe jutott, amikor 1860-ban bejött a margarin.


Matthew Sachs kimutatta, azok, akik érzelmi és fizikai kötődést tudtak kialakítani a zenével, más agyi struktúrával rendelkeznek. Az is kiderült, hogy sűrűbb rostok kapcsolódnak a halántéklebenyhez és az érzelmeket feldolgozó területekhez.

Úgy tűnik, ha libabőrös leszel egy jó szám hallgatásakor, valószínűleg erősebb érzelmeid vannak, mint azoknak, akik nem tapasztalják ezt a jelenséget. / Fotó: Vox

Vagyis mélyebb szinten és hatékonyabban tudnak kapcsolódni a zenéhez. Úgy tűnik, ha libabőrös leszel egy jó szám hallgatásakor, valószínűleg erősebb érzelmeid vannak, mint azoknak, akik nem tapasztalják ezt a jelenséget.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3