Követem Élet + Stílus Ha libabőrös leszel, mikor zenét hallgatsz, különleges agyad van...

Ha libabőrös leszel, mikor zenét hallgatsz, különleges agyad van kutatások szerint

Promóció

Körülbelül a népesség fele tapasztal libabőrt, amikor zenét hallgat. A jelenség okáról viszont évek óta vitáznak. Matthew Sachs készített egy kutatást, ami választ adhat a kérdésre, írja az Awareness Act.

Promóció

A Harvard egykori hallgatója húsz diákot vizsgált. Matthew Sachs kutatócsoportja az alanyok agyát monitorozták, miközben a kedvenc dalaikat hallgatták. A kutatásban az agy különböző régióit és az aközötti kommunikációt vizsgálták.

Bizonyították, az emberek kreatívabban gondolkodnak, ha több pénzt kapnak érte

„Meg tudná fizetni az embereket, hogy kreatívabb ötletekkel álljanak elő?” – kérdezte Gary Charness és Daniela Grieco, akik mindketten közgazdászok. Új tanulmányukban, amely a Journal of the European Economic Association nevű lapban jelent meg, a kreativitás problematikáját járták körbe. A párosnak eszébe jutott, amikor 1860-ban bejött a margarin.


Matthew Sachs kimutatta, azok, akik érzelmi és fizikai kötődést tudtak kialakítani a zenével, más agyi struktúrával rendelkeznek. Az is kiderült, hogy sűrűbb rostok kapcsolódnak a halántéklebenyhez és az érzelmeket feldolgozó területekhez.

Úgy tűnik, ha libabőrös leszel egy jó szám hallgatásakor, valószínűleg erősebb érzelmeid vannak, mint azoknak, akik nem tapasztalják ezt a jelenséget. / Fotó: Vox

Vagyis mélyebb szinten és hatékonyabban tudnak kapcsolódni a zenéhez. Úgy tűnik, ha libabőrös leszel egy jó szám hallgatásakor, valószínűleg erősebb érzelmeid vannak, mint azoknak, akik nem tapasztalják ezt a jelenséget.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3