Azok a fiúk kevésbé erőszakosabbak, akik tiszteletben tartják a nők jogait, írja a Mindbodygreen.

A szülőké az első lépés

Ahhoz, hogy az Egyesült Államokban és a világ minden táján csökkenjen az erőszak, a szülőknek oda kell figyelni arra, hogy toleranciára neveljék a gyerekeiket. Különösen igaz ez a fiúk esetében.

Pexels Photo 879474 Scaled
A Kutatás A Tizenéves Fiúk Körében Zajlott. / Fotó: Dax Aslaliya

A Pittsburgh-i Egyetem kutatása nem meglepő módon azt tárta fel, hogy azok a tizenéves fiúk, akik szerint a nőket és a lányokat egyenlő jogok illetik meg, sokkal kevésbé hajlamosak az erőszakos viselkedésre, mint azok a társaik, akik nem tisztelik a gyengébbik nemet.

A cikk folytatódik a következő oldalon, lapozz!

A normák befolyásolják a viselkedést

A 866 fős kutatás során 13 és 19 év közötti fiúkat kérdeztek meg a bántalmazással, szexuális zaklatással, a nemek társadalmi szerepével és viselkedésével kapcsolatban.

via GIPHY

A felmérésből kiderült, hogy azon fiúk egyharmadánál – akik már randiznak – szignifikánsan nő az erőszakos viselkedés, 56%-uk pedig már szexuálisan is zaklatott valakit korábban. A kutatás azt is feltárta, hogy 68%-uk már verekedett, valamint fegyverrel fenyegetett meg másokat.

Meryl Streep: „Bántjuk a férfiakat a mérgező maszkulinitás jelzővel”

Meryl Streep a sorozat második évadjának egyik beszélgetésén hozta fel a témát. Mindezt azután, hogy kolléganője, Nicole Kidman megosztotta vele, hogy egyik férfi rajongójának mennyire tetszett az első évad. Streep elmondta, hogy a „mérgező maszkulinitás” kifejezés nagyon is sértő. – magyarázta Streep. A színésznő szenvedélyes és elkötelezett harcosa a nők jogainak.

Továbbá azok, akik szemtanúi voltak nők ellen irányuló szóbeli vagy tettleges erőszaknak, azok általában 2-5-ször hajlamosabbak az erőszakos viselkedésre. Másrészről azok kevésbé hajlamosak az erőszakra, akik úgy gondolják, hogy a nők is egyenlő bánásmódot érdemelnek.

A cikk folytatódik a következő oldalon, lapozz!

Változó társadalmi környezet

A tanulmány vezetője, Elizabeth Miller szerint a metoo-mozgalom feltárta azt, hogy a társadalomban milyen magas a nők felé irányuló szexuális erőszak és a méltatlan viselkedés aránya.

Models Posing 1006346 Scaled
Azok A Fiúk, Akik Tisztelik A Nőket Kevésbé Erőszakosak. / Fotó: Mihai Stefan

Az eredmények azt mutatják, hogy a társadalmi környezet bátoríthatja vagy visszafoghatja az egyes viselkedésformákat. Az elfogadásra nevelő ideológiák fokozatos megismertetése segíthet abban, hogy csökkenjen az erőszakos cselekedetek száma mind a nők mind a férfiak irányába.

A férfias sztereotípiáknak való megfelelési kényszer állandósíthatja a nők irányába az erőszakos viselkedést, illetve a fiúk közötti verekedést is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ezek a viselkedésformák nem különíthetőek el, ha az egyiknek megálljt parancsolunk, akkor foglalkoznunk kell a másikkal is[/perfectpullquote]

– állítja Miller.

Fontos felelőssége van ebben a szülőknek is, akiknek el kell beszélgetniük a fiúkkal a nemek egyenlőségével kapcsolatban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.