A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a kampánypénzéből magyar könyvtárat nyitott Wales-ben

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt ismét merészet tett! A kampánypénzükből Wales-ben nyitottak egy magyar könyvtárat, ahelyett, hogy elherdálták volna.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt is indul a 2018-as, magyarországi országgyűlési választásokon. Ám ahelyett, hogy különböző hirdetésekre költenék a kampánypénzt, Wales-ben nyitottak meg egy magyar könyvtárat. 

A választásra minden képviselőjelölt 1 milliót, a pártok pedig attól függően, hány képviselőjelöltet tudnak állítani: 150 és 600 millió forint között kapnak támogatást, ha legalább 27 képviselőjelöltjük elindul a választáson.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Így is lehet: civil kezdeményezésekbe, ötletekbe beleállni és segíteni ahelyett, hogy hirdetésekre elvernék a kampánypénzt – vagy ellopnák.

De nem ez az egyetlen projekt, amik mellé áll a Kétfarkú. A weboldalukon található térképen mindegyiket megjelölték, hol és milyen kezdeményezést valósítanak meg.

Nézzünk meg néhányat:

Diktátor simogató húsvét vasárnap (sic!), ami egy nemzetközi filmfesztivál diktátor témában

Ingyen mesekönyv óvodásoknak

Művésztelep renoválás

A pataki hajózás felvirágoztatása (a védőgát beültetése növényekkel, közösségi teresítés)

Rimbatár utca irodalmi szalon

2017. szeptember közepén meghirdette a párt a Rózsa Sándor I. Népi Kampánypénz Tékozló Alap (RÓSÁNÉKATÉKA) indulását, vagyis azt találták ki, hogy a 2018. áprilisi választásra kapott állami kampánytámogatást értelmes dolgokra költik. De nem ám csak úgy, hanem megkérdezik az embereket, hogy mit is szeretnének

Pontrendszer, ez alapján pontoztuk a koncepciókat. A második fordulóban ugyanígy újrapontozzuk a már kidolgozott pályázatokat, és a netes szavazás is számít picit, és így áll össze a sorrend. Aztán meg az aláírásgyűjtésen múlik, hogy mennyit tudunk finanszírozni. Az a része mondjuk már rajtunk múlik.

mondta Dada Suzi, az MKKP elnökségi tagja, a kampányalap menedzsere.

1280
Magyar Kétfarkú Kutya Párt / (Balról Jobbra) Sebő Ferenc, Kovács Gergő, Dada Suzi És Viktora Zsolt / Fotó: MóriczSabján Simon  / Guardian

Szóval igen, így is lehet! És hogy Kovács Gergő elnököt (MKKP) idézzük:

Mennyi mindenre jut az egy pártra jutó kampánypénzből, ha azt egy párt nem a Simicskának adja óriásplakátokért!

Ezen a linken pedig megnézhetitek ti is, hogy milyen projektekkel pályáztak.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból