A Magyar Kétfarkú Kutya Párt ismét merészet tett! A kampánypénzükből Wales-ben nyitottak egy magyar könyvtárat, ahelyett, hogy elherdálták volna.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt is indul a 2018-as, magyarországi országgyűlési választásokon. Ám ahelyett, hogy különböző hirdetésekre költenék a kampánypénzt, Wales-ben nyitottak meg egy magyar könyvtárat. 

A választásra minden képviselőjelölt 1 milliót, a pártok pedig attól függően, hány képviselőjelöltet tudnak állítani: 150 és 600 millió forint között kapnak támogatást, ha legalább 27 képviselőjelöltjük elindul a választáson.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Így is lehet: civil kezdeményezésekbe, ötletekbe beleállni és segíteni ahelyett, hogy hirdetésekre elvernék a kampánypénzt – vagy ellopnák.

De nem ez az egyetlen projekt, amik mellé áll a Kétfarkú. A weboldalukon található térképen mindegyiket megjelölték, hol és milyen kezdeményezést valósítanak meg.

Nézzünk meg néhányat:

Diktátor simogató húsvét vasárnap (sic!), ami egy nemzetközi filmfesztivál diktátor témában

Ingyen mesekönyv óvodásoknak

Művésztelep renoválás

A pataki hajózás felvirágoztatása (a védőgát beültetése növényekkel, közösségi teresítés)

Rimbatár utca irodalmi szalon

2017. szeptember közepén meghirdette a párt a Rózsa Sándor I. Népi Kampánypénz Tékozló Alap (RÓSÁNÉKATÉKA) indulását, vagyis azt találták ki, hogy a 2018. áprilisi választásra kapott állami kampánytámogatást értelmes dolgokra költik. De nem ám csak úgy, hanem megkérdezik az embereket, hogy mit is szeretnének

Pontrendszer, ez alapján pontoztuk a koncepciókat. A második fordulóban ugyanígy újrapontozzuk a már kidolgozott pályázatokat, és a netes szavazás is számít picit, és így áll össze a sorrend. Aztán meg az aláírásgyűjtésen múlik, hogy mennyit tudunk finanszírozni. Az a része mondjuk már rajtunk múlik.

mondta Dada Suzi, az MKKP elnökségi tagja, a kampányalap menedzsere.

1280
Magyar Kétfarkú Kutya Párt / (Balról Jobbra) Sebő Ferenc, Kovács Gergő, Dada Suzi És Viktora Zsolt / Fotó: MóriczSabján Simon  / Guardian

Szóval igen, így is lehet! És hogy Kovács Gergő elnököt (MKKP) idézzük:

Mennyi mindenre jut az egy pártra jutó kampánypénzből, ha azt egy párt nem a Simicskának adja óriásplakátokért!

Ezen a linken pedig megnézhetitek ti is, hogy milyen projektekkel pályáztak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.