Követem Közélet Roma fiatalok multiknál

Roma fiatalok multiknál

Promóció

Érettségizett, egyetemet végzett roma fiataloknak segítenek nagyvállalatoknál munkát találni az Integrom program munkatársai. Igazi sikertörténet az övék, több résztvevőjük ma már biztos, versenyképes jövedelmű állással rendelkezik köszönhetően a kezdeményezésnek. A kezdetekről, az alapkoncepcióról és az elképzelésekről Kelemen Ágnessel beszélgettünk.

Promóció
- Advertisement -

“Amikor a sokszínűség nem elméleti filozófia,  hanem valóban érték, igenis jobbá lehet egy kicsit tenni a világot”

− mondja Kelemen Ágnes, az Autonómia Alapítvány munkatársa, aki a 2013-ban elindított Integrom program egyik fontos üzenetéről beszélt.

Rengeteg hazai cég még nem tart azon a szinten, hogy az előbbi mondatot magáévá tegye, ezen is próbál változtatni a két és fél éve sikeresen működő kezdeményezés, amelyet az Autonómia Alapítvány a Boston Consulting Group tanácsadó céggel  közösön indított el. Alapkoncepciójukat a multinacionális cégek sokszínűséget valló céges kultúrájára építették és a társadalmi felelősségérzetre: olyan érettségizett vagy diplomával rendelkező roma fiatalokat támogatnak, akik az etnikai származásuk, és egyéb hátrányok miatt (kevés munkalehetőséggel rendelkező lakhely, a közoktatásból fakadó alacsony szintű nyelvtudás vagy éppen a nem igazán tudatos pályaválasztás) nem tudnak végzettségüknek megfelelő szintű álláshoz jutni.

Ehhez kidolgozták az Integrom program modelljét, amelyben a fiatal résztvevőknek négynapos képzést nyújtanak, ahol a vállalati kiválasztási folyamatra készítik fel a résztvevőket. Ezt követően a céges igények és a résztvevők háttere, motivációja alapján keresnek megfelelő álláslehetőségeket, az elhelyezkedés reményében.

A sötétbe ugrottunk bele, ilyen kezdeményezésnek nem volt még nagyon előzménye Magyarországon. Nem tudtuk, hogy működni fog-e, mutatkozik-e kereslet mind a céges partnerek mind a roma fiatalok részéről, tudunk-e találni olyan roma fiatalokat, akik megfelelnek azokra a pozíciókra, amiket a munkahelyek kínálnak?

− fejti ki a kezdeti kérdőjeleket Kelemen Ágnes, aki a fogadtatást úgy írta le, hogy „nyitott kapukat döngettünk”.

Kezdetben a kezdeményező,  a Boston Consulting Group kereste meg több nagyvállalati partnerét, és közülük sokan csatlakoztak a programhoz. A munkáltatók második része az Autonómia Alapítvány ismeretségi körén keresztül jött, a harmadik részük már a sikerek hallatán kereste őket. A cégek egy része korábban is törekedett a roma munkavállalók számának növelésére, mégsem tudták megtalálni azt a csatornát, ahol a roma fiatalokat arra tudják ösztönözni, hogy egyáltalán be merjék adni hozzájuk az önéletrajzukat.

Nem találkoztunk olyan céggel, akik azt mondták, hallani se akarnak a programról. Olyanokkal sem, akik kereken kimondták volna, hogy nem akarnak romákat foglalkoztatni. Számomra nagyon pozitív eredménye a programnak, hogy kimutatható a számossága azoknak a magyarországi cégeknek, akiknek fontos cél a sokszínűség, és jól láthatóan a munkatársaik személyesen is elkötelezettek ebben az ügyben

− mutatja be az egyik felet Ágnes. A program résztvevőinek megtalálása több nehézséggel járt, mivel kutatni kellett azokat a csatornákat, amiken keresztül el tudják érni, meg tudják szólítani a frissen végzett, álláskereső roma fiatalokat. Ennek egyik módszere volt más hasonló civil szervezetek kapcsolati hálójának felhasználása, illetve a Facebook-hirdetés. De még mindig kihívást jelent megtalálni a megfelelő kommunikációs felületet. Emellett nem elég elérni a célcsoportot, de meg is kell győzni őket arról, hogy ez számukra hasznos program.

integrom1
Így készülnek fel a roma fiatalok a multicégekhez való interjúra / Fotó: Autonómia Alapítvány

“Aki már részt vett a roma egyetemistákat támogató szervezetek programjain,  általában nyitottan viszonyul a programhoz. Némi ellenállás azért tapasztalható, hiszen elég sok embernek van rossz tapasztalata a különböző roma programok kapcsán. Ezért próbáljuk lefektetni, hogy az Integrom valóban létezik, nem átverés, nem egy hatodik olyan projekt, ami csak a megvalósítójának jó. Emellett találkozunk egy csomó áthidalható nehézséggel: félelemmel és szorongással a vállalati környezettel kapcsolatban, az otthontól távol költözéssel és az állásinterjún való megjelenéssel is. De pont ezért van a program, hogy olyan gondolkodásmódot, helyzetet vagy éppen karrierlehetőséget mutasson meg, amivel eddig még nem találkoztak, nem szerepelt a céljaik között”

− mondja a programvezető, aki a rövid képzés másodlagos céljaként az önbizalom erősítését jelöli meg.

Szeretnénk, hogy bízzanak magukban, tisztában legyenek azzal, hogy a multis szférában is elhelyezkedhetnek. Elmondjuk, hogy nem garantált a siker, de nem történhet borzalmasan nagy baj, ha nem sikerül egy állásinterjú. A csoporttagokkal való találkozás is sokat segít, hiszen ekkor látják, hogy nincsenek egyedül, habár más a hátterük, de ugyanabban a helyzetben vannak, ezáltal egymást is segíthetik.

Hogy végül találnak-e a képzést követően munkát az Integrom program partnereinél, nagyon sok tényezőtől függ, és Kelemen Ágnes tapasztalata alapján nehéz szisztematikus különbséget kimutatni a sikeresen elhelyezettek és azok között, akik nem a program keretei között tudnak boldogulni.  De tény, hogy rontja az esélyeket az alacsony (csupán érettségi) végzettség, vagy a nyelvtudás hiánya. A program kitalálói ugyanis leszögezték, hogy a vállalatokon belül „fehérgalléros” munkához szeretnék juttatni a résztvevőket, ahol megbecsülést és ezzel együtt versenyképes fizetést kaphatnak. Persze sokszor a véletlenen múlik, hogy valakinek sikerül elhelyezkednie, és a program szervezője több olyan fiatalt is ismer, aki a partnereknél nem, de közvetlenül a képzés után más cégnél kapott állást. Az Integrom vezetői jelenleg a 25-30 százalékos elhelyezkedési arányt látják megvalósíthatónak a közeljövőben.

intergom3
Az Integrom személyiségfejlesztő tréningjén / Fotó: Autonómia Alapítvány

Habár sok szervezet nyitott a kezdeményezésre, és a multikulturalizmust ténylegesen értéknek tartják, ha a magyar átlagos hozzáállásra tekintünk, akkor egy sokkal negatívabb kép látható. Az Európa Tanács friss jelentése rámutatott, hogy Magyarországon a romák kétharmadát éri hátrányos megkülönböztetés a munkakeresésük során. Kelemen Ágnest kérdeztem arról, hogy szerinte a céges toborzásnál tapasztalható sztereotip gondolkodást hogyan lehetne megváltoztatni.

“Mi próbáljuk egymáshoz közel hozni a két világot, hidat építünk a vállalati partnereink és a roma fiatalok között. Azoknál a cégeknél, akikkel dolgozunk, nincsenek diszkriminatív gyakorlatok, de a HR-esek nem feltétlenül ismerik azt a közeget, ahonnan a jelentkezők jönnek, és a személyes találkozásokból rengeteget tanulhatnak. Sem a médiában, sem más közvélemény formáló helyen nem jelennek meg a diplomázott, értelmiségi roma fiatalok, akiknek bemutatása hosszú távon szintén megváltoztathatja az előítéleteket. De ennél is fontosabb megmutatni, hogy nagyon sok magas presztízsű cég számára fontos az emberi felelősségvállalás, és ténylegesen érték a sokszínűség − ez példát adhatnak másoknak is” − zárja beszélgetésünket Kelemes Ágnes projektvezető.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3