A Pussy Riot ezúttal a Trump Towert foglalta el

A Pussy Riot ezúttal a Trump Towert foglalta el

A Pussy Riot egészen a Trump Towerig merészkedett el legutóbbi protestálásuk alkalmával,  hogy aztán ott demonstráljanak a politikai foglyok ügyében.  

A tornyot fél órára zárták le, amikor a punk aktivisták maszkjaikban leeresztették a bannert, amint az állt FREE OLEG SENTSOV.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Sentsov egy ukrán rendező, akit jelenleg Oroszországban tartanak fogva, amiért munkáiban nagyrészt kritizálta a Kreml és Orosz haderők jelenlétét a Krími félszigeten. 

A Facebookon emlékeztek vissza saját bebörtönzésükre a moszkvai katedrálisban véghez vitt tilakozásuk miatt. Posztjukban Sentsov mellett Olexandr Kolchenko anarchistát idézik meg, utóbbi 10 évet szolgált terrorizmus vádja miatt.

Ahogy Ti sem, Ők sem maradtak ölbe tett kézzel. A szabadságukért harcoltak Krímben, amit Putyin csatolt el. Az Oroszországi vizsgálatok során Oleg Sentsovot megkínozták és két hónappal ezelőtt, az akciónk után, Oroszország egyik legkegyetlenebb körülményű kolóniájára hurcolták, amit úgy neveznek, ‘Polar Bear’. Úgy döntöttünk tehát, hogy most rögtön megmozdulunk, amíg  még New Yorkban vagyunk és magunk mellé veszünk helyi aktivistákat is, mert a szolidaritás nem ismer határokat. Azért foglaltuk el a Trump Towert, hogy felhívjuk a figyelmet a politikai foglyokra. Az ő védelmük sokkal fontosabb, mint a szexista baszakodás, ami most a középpontban van. 

A Pussy Riont mind Trump, mint Putyin hibáiról emel szót. Nadya Tolokonnikova írt a Dazednek Trump családon belüli erőszakos cselekedeteiről. A három politikai gúnyába öltöztetett ellenkező videóban a Pussy Riot (Straight Outta Vagina,Organs és Make America Great Again) a női hatalomról és pátriárkáról nyilatkoztak, illetve Oroszország szabad sajtónak ellenességét, illetve a Planned Parenthood és a homofóbia elterjedését egész Amerika és Oroszország-szerte. 

Cselekvésre szólító felhívást adott ki a csoport, amiben azt mondják: “Tegyétek fel kérdéseiteket a politikusaitoknak, akik kezet ráznak Putyinnal a nemzetközi fórumokon, és tegyétek meg saját politikai, nyilvános fellépéseiteket is.”

Kezdőlap > Uncategorized > A Pussy Riot ezúttal a Trump Towert foglalta el

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból