Elhunyt Audrey Wells, a Napsütötte Toszkána sztárja, egy nappal a új filmjének premierje előtt

Elhunyt Audrey Wells, a Napsütötte Toszkána sztárja, egy nappal a új filmjének premierje előtt

Ötvennyolc évesen elhunyt Audrey Wells amerikai forgatókönyvíró, rendező és producer. Ügynökségének hétvégi közleménye szerint csütörtökön halt meg, a rákkal folytatott ötéves küzdelem után.

Audrey Wellst a közönség leginkább úgy ismerte, mint a Napsütötte Toszkána című 2004-es romantikus komédia szerzőjét és rendezőjét. A Frances Mayes amerikai írónő memoárjai alapján forgatott filmben Diane Lane egy írónőt alakít, aki válása után Olaszországban kezd új életet.

Audrey Wells egy nappal az új filmjének premierje előtt hunyt el / Fotó: Sky News

Wells egy nappal legújabb filmjének, a The Hate U Gave Me (A gyűlölet, amit adtál) című bűnügyi drámának a premierje előtt hunyt el. Az Angie Thomas amerikai írónő első regényéből készült film egy afroamerikai tinédzser sorsát mutatja be a rendőri önkénnyel és a faji zavargásokkal a háttérben.

Forgatókönyveiben (pl. Vonzások és állatságok, 1996, Guinevere, 1997, Hölgyválasz, 2004) jellemzően erőteljes női alakokat formált meg.

Családja arra kérte a gyászolókat, hogy virágok helyett a Wells által támogatott célokra (feminizmus, családtervezés, állampolgári szabadságok) adjanak adományt.

Kezdőlap > Elhunyt Audrey Wells, a Napsütötte Toszkána sztárja, egy nappal a új filmjének premierje előtt

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból