Európa egyik legnagyobb hatású szerzője, Hauschka az A38 Hajón

Európa egyik legnagyobb hatású szerzője, Hauschka az A38 Hajón

Az európai kortárs komolyzene egyik legnagyobb hatású szerzője, Hauschka az A38 Hajóra tér vissza legújabb lemezével, a tavaly megjelent What If dalaival.

Volker Bertelmann új szerzeményei is ember és gép közötti határterületen mozognak: a német művész immáron nyolcadik lemezével bizonyítja, hogy hangszerei és kreativitása végeláthatatlan lehetőségeket hordoz magában.

Hauschka / Fotó: A szerző hivatalos weboldala, 2011

Milyen lenne a világ 30 év múlva?

Legfőképp e kérdés tematikája köré íródtak Hauschka legújabb lemezének kompozíciói.

A futurisztikus hangulatot számos különleges kiegészítővel és technikával idézi elő: előre programozott gépzongorák, a hangszer húrjaihoz rögzített – így annak hangját eltorzító – tárgyak, valamint különböző zengetők hallhatók a közel egyórás lemezen.

Beszintezett és gondosan rétegzett elektronika beszélget benne a dinamikus, élő zongorajátékkal: mintha ember és gép között alakulna ki dialógus.

Hauschka

Hauschka, Category: Artist, Albums: Gut gegen Nordwind (Original Motion Picture Soundtrack), A Different Forest, Was uns nicht umbringt (Original Motion Picture Soundtrack), Glück (Original Motion Picture Soundtrack), Patrick Melrose (Music from the Original TV Series), Singles: Fifteen Million Acres (feat.

Ezt a párbeszédet hallgathatjuk végig május 3-án, az A38 Hajó születésnapi fesztiválja keretében, ahol a könnyűzene mellett olyan progresszív komolyzenei előadók is teret kapnak, mint Joep Beving, a Grandbrothers és Hauschka. Az előadásra ülő- és állójegyek egyaránt kaphatók, a vacsorajegyet vásárlók ülőhelyet kapnak a Koncertteremben.

#web | #facebook | #spotify 

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. május 3., 20:15

Helyszín: A38 Hajó, Budapest

Jegyár: Elővételben 4. 500 HUF, Helyszínen:4. 900 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Kezdőlap > Uncategorized > Európa egyik legnagyobb hatású szerzője, Hauschka az A38 Hajón

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból