Kortársat ajándékba? Igen!

Kortársat ajándékba? Igen!

A karácsonyi őrület már mindenhol kezdetét vette, a boltok már roskadásig vannak az ajándékokkal. De mit tegyenek a művészetek szerelmesei, akik nem a századik pulóvert akarják a fa alá tenni? A LATARKA idén is lehetőséget ad, hogy baráti áron juthassunk hozzá a legmenőbb kortárs művészeti alkotásokhoz.

A LATARKA Galéria idén negyedik alkalommal rendezi meg kiállítással egybekötött kortárs képzőművészeti vásárát  TERÍTVE   címmel. A december 6-tól január 4-ig látogatható tárlaton több mint 150 művész alkotása látható és vásárolható meg egységes és alacsony áron, így a galéria mindenképpen izgalmas színfoltként képviselteti magát az adventi vásárok között.

A szervezők nem titkolt célja, hogy ezáltal a kortárs művészet minél szélesebb rétegek számára váljon elérhetővé, és ne csak a tehetősebbek kiváltsága legyen, hogy akár karácsonyi ajándékként festményt, fotográfiát vagy grafikát válasszon a szeretteinek. Minden kiállítani szándékozó, vagy a kurátorok által felkért művész két munkája került a falakra, melyek így is teljesen betöltik a három termet, ami szintén annak bizonyítéka, hogy a kezdeményezés egyre sikeresebb. 

latarka_-kortars-muveszeti-vasar-2

A galéria egyik kurátora, Tomasz Piars szerint a vásár nem csak a művészet iránt érdeklődő közönség felé igyekszik nyitottságot sugallni, de a művészet különböző műfajainak képviseletében is. Találhatunk grafikákat, absztrakt festményeket,  festett kerámiaszobrot, de vegyes technikával készült műveket vagy jazzfotográfiákat is. Nem nehéz tehát kedvenceket találni és élvezni a bőség zavarát. Persze, ha felkészültek akarunk lenni, szemezgethetünk a galéria online katalógusából, de az élmény mégiscsak élőben az igazi. Magyar és külföldi, fiatal és befutott művészek vásárlóivá vagy akár gyűjtőivé is válhatunk, akik számára a vásár jó bemutatkozási lehetőséget is jelent.

A galéria számára pedig annak megvalósítását, hogy az emberek igénye az olyan egyedi ajándékok felé forduljon, mint amilyen egy kortárs műalkotás…

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2016. december 6 – 2017. január 4.

Helyszín: LATARKA Galéria

Képek forrása: Az esemény hivatalos Facebook-oldala/Hegyháti Réka.

Kezdőlap > Uncategorized > Kortársat ajándékba? Igen!

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból