Orbán Viktor fejében kezd derengeni, hogy Európában a minidiktátorokon kívül is kell szövetséges?

Orbán Viktor fejében kezd derengeni, hogy Európában a minidiktátorokon kívül is kell szövetséges?

Orbán Viktor miniszterelnök a berlini szövetségi kormányt megkerülve inkább a tartományi vezetőkön keresztül próbálja képviselni az érdekeit Németországban, tekintettel a barátinak nem mondható kapcsolatára Angela Merkel kancellárral.

Ezzel a stratégiával Orbánnak esélye nyílik arra, hogy ellensúlyozza a kormányát érő németországi bírálatokat, és megpróbálja elérni, hogy az Európai Unió ne lépjen fel keményen Magyarország ellen a vitatott budapesti intézkedések miatt.

A magyar kormányfő is tudja, hogy Brüsszel vagy Soros ide vagy oda, de szüksége van szövetségesekre Európában a diktatárokon kívül, és Németországból pláne.

Távol Berlintől talált is néhányat – emelte ki a Politico, hozzátéve, hogy Orbán és más magas rangú magyar kormánytisztviselők az elmúlt fél évben Baden-Württemberg, Bajorország, Hessen, Szászország és Szász-Anhalt tartományok vezetőivel is találkoztak.

“Dictator” / Juncker

A híroldal emlékeztetett arra, hogy az Európa legfőbb politikai és gazdasági hatalmának számító Németországban a tartományi vezetők is jelentős befolyással bírnak.

Milan Nic politikai elemző elmondta, hogy Orbán Viktor a berlini kritikákra tekintettel a tartományi vezetőkkel kezdett kapcsolatokat kiépíteni, akiknek a körében “több megértésre, üzletorientáltabb megközelítésre, illetve kevesebb emberi jogi és politikai bírálatra” talált.

Kezdőlap > Uncategorized > Orbán Viktor fejében kezd derengeni, hogy Európában a minidiktátorokon kívül is kell szövetséges?

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból