Nézem Képzőművészet Izgalmas koncepcióba öltöztette a berlini fal darabjait két street...

Izgalmas koncepcióba öltöztette a berlini fal darabjait két street artist

Promóció

Thierry Noir és STIK a berlini fal leomlásának harmincadik évfordulója alkalmából utcai művészeti alkotást hoztak létre, írja a Creative Boom.

Promóció
- Advertisement -

Évtizedekig a berlini fal a világ megosztottságát szimbolizálta. Most két vezető utcai művész készített egy alkotást a fal leomlásának 30 évfordulójának alkalmából.

A WALL / Fotó: IWM

Thierry Noir és STIK utcai művészek a londoni Imperial War Museummal közreműködve a berlini fal két eredeti, csúnya betondarabjára festették alkotásaikat. A fal 1989 november 9-i leomlása a XX. század egyik ikonikus és meghatározó momentuma lett.

Lenyűgöző erejű képek a Berlini fal leomlása utáni kelet-német fiatalokról

A Napsütötte vidék nek fordítható fotósorozat a Wendekinder-generációt mutatja be, amely a német újraegyesítés után született generációt jelenti. A képek különösképpen Hellersdorf, Marzahn, Lichtenberg és Hohenschönhausen városok szomszédságában élőkre fókuszálnak. A generáció szüleinek az életében a Berlini fal a mindennapi élet része volt, de az ő életükben ez már aligha lenne elképzelhető.

A faldarabokat a múlt hónapban szállították a brit fővárosba. Az elkészült alkotást egyszerűen FAL (WALL) elnevezéssel illették és december elsejéig lesz látható a múzeum előtt.

Thierry Noir / Fotó: Thierry Noir Facebook

Természetesen, az utcai művészet megjelenése is a berlini falhoz kötődik a kora 80-as években. A politikai véleménynyilvánítás és a művészi formába öltött ellenállást képviselte. Thierry Noir volt ennek a mozgalomnak az egyik úttörője, Ő volt az első, aki a berlini fal szakaszaira festett.

STIK, az utcai művész / Fotó: IWM

A STIK nevű művész követte ezt a kitaposott ösvényt, Ő is az utcai művészetet használja a társadalmi változások eszközeként.

A generációmnak kötelessége, hogy bemutassa milyen volt az élet a Berlini fal idejében azért, hogy a fiatalok már ne ismételjék meg a múlt tévedéseit. Elsőként Berlinben találkoztam STIK-kel és barátokká váltunk. A berlini fal leomlásának harmincadik évfordulója alkalmából, a Berlini fal két darabjára készített közös munkánk egy üzenet a jövő generációja számára

– nyilatkozta Noir.

A fal 1989-es leomlása a hidegháború végét jelezte. Németország újraegyesülésének és a Szovjetunió összeomlásának elindítója volt. Harminc év távlatából az emberek között újabb falak és fizikai korlátok alakulnak ki, amelyekkel a XXI. század népének szembe kell néznie. Thierry Noir és STIK remélik, hogy műalkotásukkal emlékeztetnek mindenkit az igazán fontos dolgokra.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3