Thierry Noir és STIK a berlini fal leomlásának harmincadik évfordulója alkalmából utcai művészeti alkotást hoztak létre, írja a Creative Boom.

Évtizedekig a berlini fal a világ megosztottságát szimbolizálta. Most két vezető utcai művész készített egy alkotást a fal leomlásának 30 évfordulójának alkalmából.

Berlini Fal Noir És Stik
A Wall / Fotó: Iwm

Thierry Noir és STIK utcai művészek a londoni Imperial War Museummal közreműködve a berlini fal két eredeti, csúnya betondarabjára festették alkotásaikat. A fal 1989 november 9-i leomlása a XX. század egyik ikonikus és meghatározó momentuma lett.

Lenyűgöző erejű képek a Berlini fal leomlása utáni kelet-német fiatalokról

A Napsütötte vidék nek fordítható fotósorozat a Wendekinder-generációt mutatja be, amely a német újraegyesítés után született generációt jelenti. A képek különösképpen Hellersdorf, Marzahn, Lichtenberg és Hohenschönhausen városok szomszédságában élőkre fókuszálnak. A generáció szüleinek az életében a Berlini fal a mindennapi élet része volt, de az ő életükben ez már aligha lenne elképzelhető.

A faldarabokat a múlt hónapban szállították a brit fővárosba. Az elkészült alkotást egyszerűen FAL (WALL) elnevezéssel illették és december elsejéig lesz látható a múzeum előtt.

Thierry Noir
Thierry Noir / Fotó: Thierry Noir Facebook

Természetesen, az utcai művészet megjelenése is a berlini falhoz kötődik a kora 80-as években. A politikai véleménynyilvánítás és a művészi formába öltött ellenállást képviselte. Thierry Noir volt ennek a mozgalomnak az egyik úttörője, Ő volt az első, aki a berlini fal szakaszaira festett.

Stik Wall
Stik, Az Utcai Művész / Fotó: Iwm

A STIK nevű művész követte ezt a kitaposott ösvényt, Ő is az utcai művészetet használja a társadalmi változások eszközeként.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A generációmnak kötelessége, hogy bemutassa milyen volt az élet a Berlini fal idejében azért, hogy a fiatalok már ne ismételjék meg a múlt tévedéseit. Elsőként Berlinben találkoztam STIK-kel és barátokká váltunk. A berlini fal leomlásának harmincadik évfordulója alkalmából, a Berlini fal két darabjára készített közös munkánk egy üzenet a jövő generációja számára [/perfectpullquote]

– nyilatkozta Noir.

A fal 1989-es leomlása a hidegháború végét jelezte. Németország újraegyesülésének és a Szovjetunió összeomlásának elindítója volt. Harminc év távlatából az emberek között újabb falak és fizikai korlátok alakulnak ki, amelyekkel a XXI. század népének szembe kell néznie. Thierry Noir és STIK remélik, hogy műalkotásukkal emlékeztetnek mindenkit az igazán fontos dolgokra.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.