A Spotify vezérigazgatója, Daniel Ek azt mondta, hogy „határozottan” elítéli a népszerű amerikai podcaster, Joe Rogan etnikai rágalmait és egyéb megjegyzéseit, de nem távolítja el a platformról.

Daniel Ek fontosnak tartja a problémát, de nem az elhallgattatásban látja a megoldást

Daniel Ek megjegyzései, amelyeket a Reuters munkatársainak küldött levélben, azt a nyomot hagyták, hogy Joe Rogan egy héten belül másodszor kért bocsánatot, a legutóbbi etnikai rágalmai miatt, miután egy montázsvideó napvilágra került, amelyen többször is az N szót használja, írja a The Guardian.

Ek elmondta, hogy Rogan döntése volt, hogy eltávolítson számos korábbi epizódot a The Joe Rogan Experience podcastból, miután megbeszéléseket folytatott a zenei streaming platformmal, és saját véleményét fejezte ki a műsor egyes tartalmairól, beleértve az etnikailag érzéketlen nyelvhasználatot.

Bár határozottan elítélem, amit Joe mondott… egy dolgot szeretnék nagyon világossá tenni – nem hiszem, hogy Joe elhallgattatása a válasz

 – mondta Ek.

Ek megismételte álláspontját a Spotify tartalommoderálási politikájával kapcsolatban, és azt mondta, hogy szerinte a vállalatnak világos határokat kell meghatároznia a közzétett tartalommal kapcsolatban. A cégnek intézkednie kell, ha szabályt szegnek, de felhívta a figyelmet arra, hogy a hangok eltörlése csúszós út.

Kapcsolódó cikk

A Spotify szóvivője megerősítette, hogy a vállalat emellett 100 millió dollárt fordít a történelmileg marginalizálódott csoportok zenei és audiotartalmainak engedélyezésére, fejlesztésére és marketingjére, hogy felemelje a különféle hátterű alkotókat.

Joe Rogan először vakcinaellenes nézeteivel vált a Spotify-botrány központi alakjává

Bocsánatkérésében Rogan elmondta, hogy a montázson az látható, hogy az elmúlt 12 évben a műsorok beszélgetései során használta ezt a jelzőt, és példákat is tartalmazott arra vonatkozóan, hogy fekete-fehér humoristák és mások is megvitatják a jelzőt.

Rogan a Covid-oltásokról, a világjárványról és a vírus terjedésének megfékezésére vonatkozó kormányzati megbízatásokról alkotott nézeteivel került a botrány középpontjába.

Prominens énekes-dalszerzők, köztük Neil Young és Joni Mitchell azt mondták, hogy eltávolítják zenéjüket a Spotify-ról, tiltakozásul a platformon sugárzott, koronavírussal kapcsolatos félretájékoztatás miatt.

A streaming szolgáltatással kapcsolatos Covid félretájékoztatás elleni visszhang a múlt héten több mint 2 milliárd dollárral csökkentette piaci értékét. A Spotify azt mondta, hogy a Covid-19-ről szóló minden epizódhoz „tartalmi figyelmeztetést” fog adni.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet