A nap, amikor nem elég egy durva trip: kettő kell belőle

A nap, amikor nem elég egy durva trip: kettő kell belőle

Holnap az Auróra két különleges vendéget fogad. Ha nem lenne elég egy durva trip, megtoldják még eggyel. A METEO és a The nobody else, a pszichedelikus rockot játszó zenekarok, gondoskodnak az elszállásról. A díler pedig az Auróra.

A koncert más okból is egyedi. Általában egy fellépésen adott egy fő- és egy előzenekar. Most azonban inkább úgy tekinthetünk a METEO és a The nobody else duóra, mint egyenlő felek. Mind a ketten megjárták a Kikeltető zenei tehetségkutatót. Sőt, az utóbbi 2015-ben meg is nyerte azt, míg az előbbi banda 2016-ban a döntőig menetelt.

Fotó: Komróczki Diána

The nobody else

Kezdetekben kéttagú formáció volt, ahol Fodor Dávid és Marschal Roli kísérleteztek. Ebben az időszakban leginkább hosszú gitárszólók és elektronikus alapok tették ki a zenék nagy részét. 2013 telén bővült ki a zenekar Makai Edinával, és azóta is ebben a felállásban zenélnek a csíkszeredai titánok. Ehhez a felálláshoz egy kis anekdota is társul. Egyszer egy barátjuk megkérdezte Rolandot: „Roland a te gitárod mit csinál?” Mire Roland: „Az enyém szól.” És akkor így folytatták:

Ha Roland szól, akkor Edina dob, Dávid pedig bassz.

Tagok: Fodor Dávid (basszusgitár, ének), Makai Edina (dob), Marschal Roland (gitár, szinti)

Stílus: pszichedelikus surf-punk

Hatások: Ty Segall, Pink Floyd, Mac DeMarco, The Black Lips, La Luz

Lemezek: Lisa EP (2015. 12. 1.), The Soul Piper And The Mischievous Spirit (2016. 10. 2.)

#facebook | #soundcloud

METEO

A tagok a METEO előtt külön-külön is foglalkoztak már zenéléssel. Illyés Bence, aki most basszusgitáron játszik, éveket töltött bendzsótudásának pallérozásával és tagja a meglehetősen szűk budapesti bluegrass-közösségnek. Hajnes Bálint több indie tribute zenekarban működött közre dobosként. Zékány Levente eleinte gitáron kezdett tanulni, majd sógorától, Nagy Róberttől sajátította el a zongora alapjait, aki meg a Kelemen Kabátban billentyűse. Rözge Maxim Sámuel tizenhat éves kora óta ír dalokat, a METEO előtt négy másik zenekarja is volt. Az Arthur Sooper Banddel több koncertet is adott, játszottak többek között a The Durgas-szal és a Kistehénnel is voltak közös fellépéseik.

Fotó: Akvárium Klub

Ezek a zenekarok ilyen-olyan okból később véget értek. Jack Freeway álnéven Rözge kiadott egy dalt  2012-ben, majd Maxiim név alatt kezdte feltölteni szólódalait, mint például az I Won’t Marry You-t. Ezt a számot meghallgatva kereste meg Kiss Domonkos, majd együtt elindult egy közös projekt. Illyés Bencét és Hajnes Bálintot Kiss hívta, Levit pedig Rözge. 2015 februárjától júniusig többen is megfordultak a zenekarban, végül így, négyen maradtak. De csak egy ideig, mert jött egy újabb váltás. Hajnes Bálintot, a dobost Háló Gergő váltotta, és a négytagú METEO hattagú lett Borsi Jucinak (csörgődob/vokál) és Astral Juice (sound design/ fx) köszönhetően.

Tagok: Rözge Maxim Sámuel (gitár/vokál), Illyés Bence (basszusgitár), Háló Gergő (dobok), Zékány Levente (billentyű/vokál), Borsi Juci (csörgődob/vokál), Astral Juice (sound design/fx)

Stílus: Garage Psych

Hatások: Názáreti Jézus, Woody Allen, Konrád György

Lemezek: 18 EP (2015. szeptember), Spacemen & Other Favourites EP (2016. augusztus)

#facebook | #tumblr

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. január 26. – csütörtök – 21 óra

Helyszín: Auróra

Jegyár: 500 HUF

Címlapfotó: az esemény Facebook-oldala

Kezdőlap > Uncategorized > A nap, amikor nem elég egy durva trip: kettő kell belőle

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból