Egy furcsa lány álmodozásai

Egy furcsa lány álmodozásai

Kedves dallamokra merengés és életszerű, keserédes történetek várják a nagyérdeműt Frankie Cosmos A38-as fellépésén.

Manapság az internet egyik pozitív hozadékának eredményeként a zenei színtéren is egyre inkább a hétköznapi hősök korát éljük. A tökéletesen kinéző, magabiztos, szuperprofi produkciókat nyújtó sztárok mellett egyre több teret kapnak a gitárjukon maszatoló, cipőbámuló, hétköznapi hősök is.

Az ilyen tipikus indie, hálószobapop előadók egyik legbájosabb képviselője pedig nem más mint a most idelátogató Frankie Cosmos. A new yorki dalszerzőhölgy zenéjéről elsőre a DIIV, a Ducktails, vájtfülűeknek meg esetleg a Girlpool vagy az egyik titkos kedvencem, az Elvis Depressedly ugorhat be, bár az igazat megvallva se szeri, se száma a hasonló hangulatú-hangzásvilágú zenekaroknak mostanában.

Az idén 22 éves Frankie Cosmosnak (eredeti nevén: Greta Kline) négy éve indult karrierje alatt már 10(!) nagylemezt sikerült megjelentetnie, melyek közül már a 2012-es, Zentropy címre hallgató album is meglehetősen jó kritikákat kapott. Lemezei többsége megfelel a lo-fi szobazene elvárásainak, egy mikrofonnal felvett, elmosódott gitárhang és háttérzaj mellett hallhatjuk az énekesnő botladozó hangját. Hozzánk ezúttal legújabb, lényegesen csiszoltabb hangzású, Next Thing című kiadványát bemutatni érkezik majd, melyen a korábbi albumokkal ellentétben itt végig egy dob-basszus-szinti felállású zenekar is játszik mögötte.

A Next Thing-ben való elmélyedés nem a legnehezebb feladatok egyike, a könnyen hallgatható, barkácsolt jellegű, némiképp egysíkú zenei körítés mellett a szövegek mesélnek fiúk utáni vágyódásról, elképzelt szerelmekről, felnőtté válásról, születésnapokról vagy éppen kiskutyákról.

Egyik rövid dal jön a másik után, Frankie pedig bevezet minket saját mélabús, ábrándokkal teli, kissé elveszett, ugyanakkor óvatosan kifelé tekintgető világába, amiben a lemez közepére már mi is egész otthonosan tudunk mozogni. A bambulós, melankólikus, hol vidámabb, hol lehangoltabb dalok nem akarnak sokat mondani, vagy bármit megfejteni a világ dolgaiból, inkább egy bájos, könnyen azonosulható lány naplóbejegyzéseinek tűnnek az aktuális hangulatával kapcsolatban.

Az este során előzenekarként a hazai The Somersault Boy fog játszani.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2016. – szeptember – 18. – 20 óra

Helyszín: A38

Jegyár: 2. 500 HUF, elővételben, korlátozott számban: 1. 900 HUF. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Kezdőlap > Uncategorized > Egy furcsa lány álmodozásai

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból