A BBC egy Michael Jackson-dokumentumfilmmel versenyez a Leaving Neverland-del

A BBC egy Michael Jackson-dokumentumfilmmel versenyez a Leaving Neverland-del

A BBC bejelentette, saját dokumentumfilmet dob a piacra a pop királyáról. A Michael Jackson The Rise and Fall még idén a képernyőkre kerül, írja az NME.

A BBC dokumentumfilmje Jackson teljes életét fogja összefoglalni, szemben riválisával, a Channel 4 filmjével. A Leaving Neverland kizárólag a popsztárt ért gyermekzaklatási vádakra fókuszál. A Wade Robson és James Safechuck tanúvallomásából álló film hatalmas botrányt kavart. Jackson családja tagadta a vádakat és azzal fenyegetőzött, beperli a forgalmazó HBO-t és Channel 4-t.

Elárverezik Michael Jackson legendás fekete dzsekijét

De azon sem lepődnénk meg, ha valaki többet fizetne érte. A sokféle csattal, pánttal és cipzárral díszített fekete kabát az énekes legendás ruhadarabjainak egyike. A másik, a Thriller című dalának videójában viselt piros dzseki egy 2011-es árverésen 1,8 millió dollárért cserélt gazdát.

A megosztó dokumentumfilm riválisaként megjelenő BBC-filmet Jacques Peretti rendezi, aki már három Jackson-filmet tudhat a háta mögött. Az alkotás a popsztár gyerekkorától egészen a This is It turnéra való készüléssel telt végső napokig meséli el Jackson történetét.

Jön a Christopher Wheeldon rendezte Michael Jackson-musical

A musical várhatóan 2020-ban debütál a Broadway színpadán. Az egyelőre cím nélküli darabot a kétszeres Pulitzer-díjas amerikai drámaíró, Lynn Nottage írja Jackson dalainak felhasználásával. A produkciót a Tony-díjas brit koreográfus, Christopher Wheeldon rendezi és koreografálja. A szereplőkkel kapcsolatban még nem hoztak nyilvánosságra részleteket.

A BBC egyik szószólója azt nyilatkozta, a tíz éve elhunyt popsztárról szóló film ötlete azonnal felkeltette az érdeklődésüket. Biztosak abban, az alkotás nem fog megriadni Michael Jackson életét övező ellentmondásoktól, és segít majd megérteni, ki is volt.

Kezdőlap > A BBC egy Michael Jackson-dokumentumfilmmel versenyez a Leaving Neverland-del

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból