Nézem Képzőművészet Banksy ügynöke képeket tesz közzé a könyvében a titokzatos...

Banksy ügynöke képeket tesz közzé a könyvében a titokzatos művészről

Promóció

Steve Lazarides könyvet ad ki, benne számos fotóval a titokzatos street art művészről. Igaz, az arca egyiken sem látszik.

Promóció
- Advertisement -

Több mint egy évtizeden át dolgozott együtt Banksyvel Steve Lazarides: az ügynöke, fotósa, sofőrje és kiállításainak szervezője volt 1997-től tizenegy esztendőn át.

Ki lehet vajon a titokzatos Banksy / Fotó: Steve Lazarides

A férfi most könyvet készül kiadni a művész mellett töltött időszakáról Banksy Captured címmel, amelyben számos fotót is publikál róla, írja a BBC. Noha nem látható az arca egyiken sem, azonban a fenti fotóból kiderül, milyen testalkata, haja és egyéb ismertetője lehet a titokzatos művésznek.

A parlamentet csupán csimpánzok népesítik be – Banksy képe rekordáron kelt el

Banksy számára rekordot jelentő és a várakozásokat jelentősen felülmúló 9,9 millió fontért – több mint 3,7 milliárd forintért – kelt el az egyik leghíresebb és legnagyobb méretű képe, amelyen csimpánzok népesítik be a brit törvényhozás alsóházát. banksy képek, banksy parlament, devolver parliament

A fotókat maga Lazarides készítette a személyazonosságát titokban tartó alkotóról, de nem fedi fel a kilétét: az arca az egyik képen sem látszik.

Tizenegy csodálatos évig dolgoztam vele, ez idő alatt minden lehetséges szabályt megszegtünk, jó néhány törvénnyel együtt

– mondta Lazarides.

Egyszerűen kivágták az ajtóból Banksy, a 2015-ös terrortámadások áldozataira emlékező képét

A Bataclan koncerthelyszín egyik oldalsó vészkijáratára festett alkotás egy gyászoló fiatal nőt ábrázolt. A világ legismertebb graffitise így emlékezett meg a 2015-ben elkövetett terrortámadás áldozatairól. A festményt kivágták és eltávolították az ajtóról – számolt be róla vasárnap a BBC. „Mélyen fel vagyunk háborodva” – írta a Bataclan a Twitteren.

A BBC-nek arról is beszélt, hogy gyűlöli a művészvilágot. “Csak azért kerültem bele, mert Banksy a sztratoszférába katapultálta a mozgalmat. Nagy menet volt, de örülök, hogy kiszálltam” – mondta.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3